ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΈνα πρώτο σχόλιο στην ανακοίνωση της ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περί του [...]


Ένα πρώτο σχόλιο στην ανακοίνωση της ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περί του ΟΕΥ


26/08/2015

Πολλές είναι οι φορές κατά τις οποίες στα κείμενα της ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ δε μπορώ να απαντήσω επειδή δεν έχω από πού να πιαστώ. Έχουν τόσες ανακρίβειες ώστε να μην υπάρχει βάση συζήτησης. Το σημερινό κείμενο του κ. Παπαλού καταλήγει ως εξής:

«Υ.Γ. Στην ουσία του «ΝΕΟΥ» ΟΕΥ – όπως η κατάργηση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης (παρότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μελλοντικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας και ο δήμος μας έχει έντονα αγροτικά χαρακτηριστικά) δεν εισερχόμαστε με το παρόν κείμενο γιατί θεωρούμε ότι ούτως ή άλλως η όλη διαδικασία είναι στον αέρα».

Μετρήστε ανακρίβειες ή αστοχίες σε τέσσερις γραμμές:

1. Καμία αρμοδιότητα της Αγροτικής Ανάπτυξης δεν καταργείται. Στον ψηφισθέν ΟΕΥ περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των νέων Τμημάτων.

2. Η Δ/νση για την οποία καμαρώνει η ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ παραλήφθηκε από τη διοίκησή μας με την εξής αστεία δομή: Μία Διευθύντρια, δύο Τμηματάρχες και δύο υπάλληλοι! Αν είχε το θεό της η προηγούμενη διοίκηση θα ντρέπονταν που φρόντισε να δημιουργήσει πιο πολλούς προϊσταμένους από υπαλλήλους ώστε να τους έχει όλους ευτυχισμένους. Τρεις προϊστάμενοι για δυο υπαλλήλους!

3. Οι αρμοδιότητές της είχαν τριπλή επικάλυψη, καθώς τις συναντούσαμε στην Τεχνική Υπηρεσία και στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου. Η απόλυτη διάχυση της ευθύνης ώστε να μη φταίει ποτέ κανείς για όσα δε γίνονταν.

4. Με τον ΟΕΥ που ψηφίσαμε οι αρμοδιότητες τεχνικής φύσης της Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία επομένως θα ασκούνται πλέον οργανωμένα, από Τμήμα στελεχωμένο. Το ίδιο συμβαίνει με τις επιτελικές αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στον Προγραμματισμό. Τα αυτονόητα για όποιον αποσκοπεί στη λειτουργικότητα και όχι στο βόλεμα.

Όταν στο υστερόγραφο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει μια σελίδα ανακρίβειες, πόσες σελίδες απαιτούνται για όλο το κείμενο; Δε θα απαντήσω επίσημα, δια του τύπου, καθώς όταν ο ΟΕΥ πάρει έγκριση νομιμότητας θα καταρρεύσει το σκεπτικό της ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει το νομικό έρεισμα τέτοιων ενεργειών οι οποίες αντικειμενικά δεν αντέχουν ούτε σε έλεγχο νομιμότητας των ΟΤΑ, ούτε στον αυστηρότατο έλεγχο του Εκλεκτικού Συνεδρίου».

Μόλις επισήμως διαψευστεί η ουσία των γραφόμενων του κ. Παπαλού θα δοθεί η απάντηση η οποία θα είναι τεκμηριωμένη τόσο πολιτικά όσο και νομικά από τις υπερκείμενες του Δήμου Αρχές.

Και ως δικό μου ΥΓ: Το 2011 καλώς σχεδιάστηκε ο ΟΕΥ όπως σχεδιάστηκε. Δε θέλω να είμαι άδικος. Είχαμε σχεδόν άλλους τόσους υπαλλήλους αν και από τότε αυτή η Δ/νση δεν ήταν στελεχωμένη. Έπρεπε όμως να είχε τροποποιηθεί από το 2014 έστω μόνο ως προς αυτό το σημείο καθώς η δομή που απέκτησε η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης δε μπορούσε να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του Δήμου μας.

26/8/2015άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.