🛈 Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης: Η δύναμή μας είστε εσείς! - Δείτε εδώ πως μπορείτε να βοηθήσετε »

ΆρθραΔευτεροβάθμιαΜε ποια μόρια τοποθετούνται οι αποσπασμένοι;


Με ποια μόρια τοποθετούνται οι αποσπασμένοι;


04/09/2015

Σήμερα η γυναίκα μου παρουσιάστηκε στα ωραία Γρεβενά για να αναλάβει υπηρεσία ως φιλόλογος. Εκεί, οι υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας της έδωσαν ένα έντυπο τοποθέτησης για να δηλώσει τα σχολεία, το οποίο ζητούσε την αναγραφή των μορίων της απόσπασης, προφανώς για να έχει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μια σειρά προτεραιότητας.

Όταν μου το είπε έμεινα έκπληκτος καθώς τα μόρια της απόσπασης ανταποκρίνονται αποκλειστικά στις απαιτήσεις συγκεκριμένης εγκυκλίου ειδικού σκοπού και δεν αντικατοπτρίζουν την πορεία ενός εκπαιδευτικού. Η πορεία και τα κριτήρια των τοποθετήσεων αποτυπώνονται από τα μόρια όπως αυτά υπολογίζονται στις αιτήσεις των μεταθέσεων. Περιγράφονται δε από το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄ αρ. 50 του 1996.

Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί φαντάζομαι ότι κάποιος διοικητικός υπάλληλος ή εκπαιδευτικός που ασκεί χρέη διοικητικού υπαλλήλου έγραψε στη φόρμα τα μόρια της απόσπασης και …δημιούργησε ένα τετελεσμένο, πράγμα καθόλου σπάνιο στη δημόσια διοίκηση!

Μάλιστα, εκτός από το Π.Δ. 50/1996 υπάρχει και η κοινή λογική. Όταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδριάσει και αποφασίσει, θα τοποθετήσει όχι μόνο όσους έχουν αποσπαστεί με μόρια αλλά και όσους έχουν αποσπαστεί από άλλους πίνακες, από τους κατά προτεραιότητα. Η σχετική εγκύκλιος (Αρ. Πρωτ.: 173385/δ2/14-11-2013/ΥΠΑΙΘ) είναι σαφής: «Η τοποθέτηση των κατά προτεραιότητα αποσπασμένων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τοποθετούνται κατά προτεραιότητα εντός του ΠΥΣΔΕ».

Η ΔΔΕ Γρεβενών μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει και να βασιστεί στα μόρια που αναγράφει η αίτηση μετάθεσης. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αδυναμία των συναδέλφων να χειρίζονται διοικητικά θέματα καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν το έντυπο χωρίς κανείς να θίξει το θέμα. Ακόμη και αν τελικά έχω άδικο, κάποιος έπρεπε να προβληματιστεί και να το συζητήσει με τα στελέχη της ΔΔΕ Γρεβενών, πράγμα που προς έκπληξή μου, δεν έγινε!

4/9/2015στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.