ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΜείωση του μισθώματος σε τέσσερα σχολικά κυλικεία


Μείωση του μισθώματος σε τέσσερα σχολικά κυλικεία


24/09/2015

Η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων αποτελεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τις Σχολικές Επιτροπές όλης της χώρας. Κατά τεκμήριο, η αδυναμία είναι αντικειμενική, υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων που πλειοδοτούν στους διαγωνισμούς δίνοντας τεράστιες προσφορές, έχοντας στο μυαλό τους τη διεκδίκηση μείωσης του μισθώματος από την επόμενη κιόλας ημέρα. Αυτές όμως οι περιπτώσεις είναι οι εξαιρέσεις.

Ο νομοθέτης έχει προβλέψει τη δυνατότητα μείωσης μόνο για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει παρέλθει η διετία και μόνο μέχρι το ύψος του 20%. Οι μισθωτές που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι και έχουν συμπληρώσει τη διετία δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μείωσης στην Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων.

Σε αυτή την επιτροπή και για τέσσερις περιπτώσεις, ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας πρότεινα μείωση κατά 20% σε αιτήματα που έφταναν το ύψος του 50%. Εξήγησα στους επιχειρηματίες ότι δε μπορώ να συμφωνήσω για μείωση μεγαλύτερη από 20% καθώς η εγκύκλιος για τα μισθώματα του δημοσίου υποδεικνύει αυτό το ύψος και μόνο.

Οι μισθωτές, αν και αρχικά αντέδρασαν, αποδέχτηκαν τη μείωση αυτή, και η Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας έλαβε ομόφωνη απόφαση για τέσσερις σχολικές μονάδες: Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Γυμνάσιο Μητρόπολης, 2ο και 5ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο και 1ο Λύκειο. Στα κυλικεία αυτά και για την καταβολή της Α’ δόσης του σχολικού έτους 2015-2016 μέχρι τη λήξη της σύμβασης το μίσθωμα έχει αναπροσαρμοστεί μειωμένο κατά 20%.

Την απόφαση αυτή αποδέχτηκε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας και τελικά προχωρήσαμε σε νέα συμβόλαια τα οποία υπέγραψα πριν λίγες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί επειδή αποτελεί μια καλή πρακτική: η τήρηση της νομιμότητας συμβαδίζει με τη διευκόλυνση των μισθωτών που κρίνεται απαραίτητη μέσα στη σημερινή οικονομική (και όχι μόνο) κρίση.άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.