ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΣχετικά με τη μεταστέγαση του Εσπερινού σχολείου Καρδίτσας


Σχετικά με τη μεταστέγαση του Εσπερινού σχολείου Καρδίτσας


21/01/2016

Αξιότιμε κ. Δντά,

Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκάλεσα το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο, κοινή σύσκεψη της Επιτροπής με το Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού Σχολείου, ώστε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεταστέγασης του Εσπερινού σε μια άλλη σχολική μονάδα της πόλης μας.

Κατά τη γνώμη της διοίκησής μας, η συστέγαση του Εσπερινού είναι ικανή να αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Συνοπτικά μόνο:

1. Συμπίεση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων.

2. Εφαρμογή της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται στο συγκεκριμένο κτήριο η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, για το οποίο σήμερα καταβάλλονται από πλευράς του Δήμου ενοίκια ύψους 21.350 € ετησίως.

3. Αξιοποίηση προγραμμάτων, ώστε να ιδρυθεί επιτέλους Δημοτικό Μουσείο Εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Σεβόμενοι τη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιθυμούμε μια ειλικρινή διαβούλευση, ώστε να αναδειχθούν όλες οι απόψεις και να εξευρεθεί η λύση που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή συναίνεση.

Με λύπη μου όμως διαπίστωσα ότι η προσπάθεια αυτή “τορπιλίστηκε”, -ελπίζω εν μέρει- από την επιστολή του διευθυντή του Εσπερινού Σχολείου κ. Διαμαντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, η οποία δημοσιεύθηκε, την Τετάρτη 20/1 και πριν την προγραμματισμένη συνάντησή μας, στην έγκριτη εφημερίδα σας.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Σχολείου αρνούνται τη συστέγαση στη βάση αφορισμών όπως π.χ. «ανάλγητες και ανήθικες μεθοδεύσεις», δίχως να παρουσιάσουν ούτε ένα επιχείρημα, πέρα από φόβους για πιθανή υποβάθμιση και αφορισμούς για τη δημοτική αρχή. Πώς για παράδειγμα συμπεραίνουν ότι προσχηματικά ως Δήμος ζητάμε τη μεταστέγαση του σχολείου έξω από την πόλη επιδιώκοντας μεθοδευμένη υποβάθμιση του Εσπερινού; Από ποιο επιχείρημα τεκμαίρεται αυτή η κρίση; Και γιατί το Εσπερινό δεν αναβαθμίζεται εάν λειτουργήσει σε μια άλλη μονάδα και υποβαθμίζεται;

Αυτά είναι τα ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις η διαβούλευση. Eάν ως εκπαιδευτικοί αποδειχθούμε ικανοί να παραθέσουμε συγκεκριμένα στοιχεία και να παραμετροποιήσουμε τα συνολικά οφέλη.

Εάν όμως μείνουμε σε αφορισμούς και ανυπόστατες καταγγελίες , φοβάμαι οτι θα δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι ως εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε αρκετά βήματα πίσω από την κοινωνία, αντί να δίνουμε εμείς το ρυθμό, κάτι το οποίο ως εκπαιδευτικό, αλλά και ως αιρετό, με λυπεί αφάνταστα.

Με εκτίμηση
Γιάννης Γεννάδιος

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών

21/01/2016άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.