ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΕπίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


31/03/2016

Το πρόγραμμα της σειράς εκδηλώσεων ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ θα ανακοινωθεί την Τρίτη με συνέντευξη τύπου. Ευχαριστώ πολύ τους προϊσταμένους Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη θέρμη με την οποία υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας.

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

«ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ»

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. Καρδίτσας, τον Σχολικό Σύμβουλο της Π.Ε. και τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, προχωρά στη διοργάνωση ενός φιλόδοξου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο έχει στο επίκεντρό του το ποδήλατο.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας αφιερωμένης στο ποδήλατο περιλαμβάνει μια σχετική έκθεση ζωγραφικής, ενημέρωση με θέμα το ποδήλατο των μαθητών/τριών των μεγάλων τάξεων των δημοτικών σχολείων του Δήμου καθώς και επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση ποδηλάτου και σχετικό με αυτό διαφόρων αξεσουάρ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη διεξαγωγή μαζικής ποδηλατοδρομίας εντός της πόλης μας.
Η έμφαση στη φετινή σειρά εκδηλώσεων θα δοθεί στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως χρηστών του ποδηλάτου, ώστε να αναδειχθούν οι πιθανοί κίνδυνοι της ποδηλατοκίνησης καθώς και η ανάγκη τήρησης ορισμένων κανόνων. Καθοριστικός εδώ είναι ο ρόλος των Σχολικών Συμβούλων αλλά και των επαγγελματιών της πόλης που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδηλάτου.

Επίσης καθοριστικός όμως είναι ο ρόλος των δημοτών. Περπάτημα, ποδήλατο και γενικότερα ανθρώπινη παρουσία στο δρόμο είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Είμαστε παρόντες όταν νιώθουμε ότι ανήκουμε στην πόλη, τη νοιαζόμαστε και την αγαπάμε, όταν νιώθουμε μέρος και συμμέτοχοι στο αστικό γίγνεσθαι. Βγαίνοντας στο δρόμο δηλώνουμε ανοικτοί, διαθέσιμοι για επικοινωνία, διαφανής, κοινωνικοί, γινόμαστε μέρος της πόλης. Και ως Δημοτική Αρχή στοχεύουμε ξεκάθαρα σε πολιτικές που ενισχύουν την ταυτότητα του δημότη και το αίσθημα μας ότι ανήκουμε αλλά και αποτελούμε το περιβάλλον της πόλης μας.

Το να επιμένεις να περπατάς, να αθλείσαι ή να κάνεις ποδήλατο στις κάποιες φορές εχθρικές συνθήκες του δρόμου, αποτελεί μια ειρηνική επιλογή που χαρακτηρίζεται από ευγένεια και πολιτισμό. Στη βάση αυτού του πλαισίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

– Έκθεση ζωγραφικής της Εικαστικής Ομάδας greekartists.info με θέμα « Μ’ ένα ποδήλατο … πετάω» στη Δημοτική Πινακοθήκη από 08/04 έως 06/05/16.

– Ενημέρωση με θέμα το ποδήλατο των μαθητών/τριών των μεγάλων τάξεων των δημοτικών σχολείων του δήμου, καθώς και επισκέψεις των στo Πάρκo Κυκλοφοριακής Αγωγής από 11/04 έως 15/04/16.

– Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Bikes vs Cars» στο Παυσίλυπο την Παρασκευή 15/04/16 και ώρα 21.00.

– Μουσική εκδήλωση στο Παυσίλυπο το Σάββατο 16/04/19 και ώρα 21.00.

– Έκθεση ποδηλάτου και σχετικών με αυτό διαφόρων αξεσουάρ από 16/04 έως 17/04/16.

– Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 17/04/16 με την εξής διαδρομή: Κεντρική πλατεία – οδός Μπλατσούκα – οδός Φαναρίου – βόρεια περιφερειακή οδός – οδός Ταυρωπού – οδός Αλευάδων – οδός Ολύμπου – οδός Κουμουνδούρου – Κεντρική πλατεία.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία και η εκκίνηση θα γίνει στις 11.30 το πρωί. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές στο χώρο εκκίνησης, έως και 15 λεπτά πριν την έναρξη της ποδηλατοδρομίας.

Τη διοργάνωση στηρίζουν το Τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.

Σημαντικός είναι ο ρόλος των δραστήριων εθελοντικών φορέων που υποστηρίζουν το συνολικό εγχείρημα αλλά ιδιαιτέρως την ποδηλατική διαδρομή της 17ης Απριλίου και έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του προγράμματος. Οι φορείς αυτοί είναι το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, οι Πρόσκοποι Καρδίτσας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καρδίτσας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Καρδίτσας (ΣΜΟΚ), η Ομάδα Διάσωσης Ν. Καρδίτσας και η Λέσχη εκτός Δρόμου Αυτοκινήτων 4Χ4 Ν. Καρδίτσας.άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.