ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ


27/04/2012

Έχοντας πλέον εισέλθει σε μια νέα πραγματικότητα, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη αναθεώρησης των αξιών μας ως κοινωνία και ως χώρα. Το πολιτικό μας σύστημα, με τη μορφή που το γνωρίσαμε τα τελευταία 35 χρόνια, βρίσκεται στα όριά του. Διανύουμε τη δυσκολότερη περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά, αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση θεσμών και αξιών που δημιουργούν ανασφάλεια και δικαιολογημένο θυμό και οργή στην κοινωνία.

Ταυτόχρονα είναι μια περίοδος κατά την οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στη δημόσια διοίκηση, απαλλαγμένη από τον σφιχτό εναγκαλισμό με το κεντρικό κράτος και την γραφειοκρατία, που σχεδόν πάντα συνεπάγεται ταλαιπωρία για τον πολίτη, διαφθορά και αναξιοκρατία.

Σε ένα τέτοιο σύνθετο τοπίο, προφανώς και η τυπική εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης δε θα μπορούσε από μόνη της να δώσει τις λύσεις. Αποτελεί όμως μια πρόκληση, ιδιαίτερα ως προς τις δυνατότητες που παρέχει στις τοπικές κοινωνίες να χειριστούν τα θέματα που τις αφορούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις υποδομές και τα έργα που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή, να δώσουν ανάπτυξη και προοπτική στον τόπο τους. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έμφαση στη συλλογική προσπάθεια, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς στη συμμετοχή νέων δυνάμεων, ώστε να καταπολεμήσουμε την απαξίωση και να επαναφέρουμε την πολιτική ως μέσο δημιουργίας νέων ιδεών και προϋποθέσεων για την επίλυση των προβλημάτων. Αυτός εξάλλου είναι και ο δύσκολος δρόμος. Ο εύκολος οδηγεί στα σπίτια μας εξαιτίας της παραδοχής υπαρκτών αδυναμιών και στόχων που πολλές φορές μένουν στα επίπεδα των καλών προθέσεων. Έτσι όμως οι κοινωνίες δεν κάνουν βήματα εμπρός.

Η συμμετοχή μου στον Συνδυασμό «Δημοτική Ανανέωση» του υποψήφιου δημάρχου Δομήνικου Βερίλλη φιλοδοξεί να προσφέρει τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, ώστε η ευθύνη για την πρόοδο του Δήμου Καρδίτσας να τεθεί σύντομα στη βάση μιας συλλογικής αντίληψης, ικανής να ξεπερνά τα σύνθετα εμπόδια της εποχή μας.

Με τιμή
Γιάννης Γεννάδιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσαςάλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.