ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ [...]


Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»


20/12/2012

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας για τις εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΙ

Αμέσως μετά τη γνωστή, αρνητική, απόφαση για τα ΤΕΙ της Καρδίτσας τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου σπουδαστές του ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού σταμάτησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ακολούθησε διάλογος για το θέμα των τμημάτων του ΤΕΙ και αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης των φορέων της πόλης για την επόμενη μέρα, 13 Δεκεμβρίου.

Εκεί ο κ. Παπαλός, ως δήμαρχος Καρδίτσας, ανακοίνωσε ότι ορίσθηκε το ραντεβού των φορέων της πόλης και των σπουδαστών με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο για τις 18 Δεκεμβρίου. Μία πολύ σημαντική συνάντηση για ένα πολύ μεγάλο και επείγον θέμα. Στη συνάντηση αυτή θα καταθέταμε τα στοιχεία, θα ενημερώναμε την ηγεσία του Υπουργείου για τα ΤΕΙ της Καρδίτσας και θα απαιτούσαμε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα πριν εκδοθεί το μηχανογραφικό για τους υποψηφίους. Κυρίως, όμως, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων και την αναμενόμενη μαζική παρουσία των σπουδαστών του ΤΕΙ, οι περισσότεροι των οποίων δεν είναι από την περιοχή μας ,ήταν μία ευκαιρία να δείξουμε αφενός το μέγεθος της αδικίας να καταργηθεί το καλύτερο τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και αφετέρου την αποφασιστικότητά μας να μην δεχθούμε την επανάληψη του φαινομένου «Σχολή Νηπιαγωγών». Δηλαδή να μη δεχθούμε την απομάκρυνση, με το έτσι θέλω, 1500 σπουδαστών από την πόλη μας. Είναι προφανές ότι κάποιους δεν βολεύουν τέτοιου είδους αντιδράσεις . Αποφεύγουν το διάλογο και τα επιχειρήματα και αναζητούν τους γνωστούς «πυροσβέστες» που θα εκτονώσουν καταστάσεις και θα αντιδράσουν, εκ των υστέρων , για την τιμή των όπλων.

Δείτε τι έγινε, τους τελευταίους μήνες, με την απομάκρυνση της 60 Μονάδας Επιστράτευσης και της Σχολής Αστυφυλάκων καθώς και τον Ε 65.

Έτσι κατά περίεργο τρόπο αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, παρόλο ότι όλοι υποστηρίζουν, ότι βρισκόμαστε στο παρα πέντε και θα πρέπει τώρα, έγκαιρα –και όχι εκ των υστέρων –να δείξουμε αποφασιστικότητα πριν είναι πάλι αργά.

Σαν να μην έφτανε αυτό από την πλευρά του δημάρχου όχι μόνον δεν υπήρξε, έστω μία τυπική, αντίδραση αλλά ούτε δόθηκε η επιβαλλόμενη εξήγηση για τους πραγματικούς λόγους πού δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τόσο επείγοντα ζητήματα.. Ούτε καν υπήρξε κάποια έγκαιρη ενημέρωση για τη ματαίωσή της, έστω και την παραμονή της συνάντησης.

Όταν, δε, προχθες ρωτήθηκε ο κ. Παπαλός είπε άλλα…Ότι ο κ. υπουργός συναντάται αυτό τον καιρό και μέχρι τα Φώτα μόνον με υπηρεσιακούς παράγοντες. Παιδαριώδεις δικαιολογίες και ενέργειες γιατί υποτίθεται ότι όταν ως δήμαρχος ( με το κύρος μιας πόλης – πρωτεύουσας νομού -) κλείνεις ένα ραντεβού των φορέων της περιοχής με τον Υπουργό για μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα και το ανακοινώνεις δημόσια έχουν συμφωνήσει και οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές.

Ανακοινώνει δηλαδή ο κ. Παπαλός ραντεβού με τον υπουργό, δημόσια με πρωτοσέλιδα στις τοπικές εφημερίδες, και την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι ο Υπουργός δεν δέχεται αυτό τον καιρό κανέναν μέχρι τα Φώτα.. Κάτι τέτοιο, βέβαια, διαψεύδεται έμμεσα και από τη χθεσινή ενημέρωση, στον τοπικό τύπο, του κ. Ταλιαδούρου ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και του έθεσε το θέμα της παραμονής και των τεσσάρων ΤΕΙ στην Καρδίτσα.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια και τι κρύβεται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις δεν γνωρίζουμε. Είτε όλα αυτά γίνονται για τη συγκάλυψη κάποιων αρνητικών καταστάσεων, είτε η ανακοίνωση για δήθεν ορισμό της συνάντησης έγινε για να δικαιολογηθεί ο ίδιος ή να εκτονωθεί η κατάσταση, είτε προτίμησε ο κ Παπαλός κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα, το αρνητικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο.

Τέτοιες επιπόλαιες ενέργειες για τόσο σοβαρά θέματα, είναι χωρίς υπερβολή, καταστροφικές για την περιοχή και το κύρος της Καρδίτσας .

Η απομάκρυνση ή η κατάργηση των δυο εκ των καλυτέρων τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας από την Καρδίτσα, με 1500 σπουδαστές, θα είναι πολύ χειρότερη από ότι η απομάκρυνση της Σχολής Νηπιαγωγών και γι’αυτό δεν δικαιολογούντα οι μεθοδεύσεις και οι επιπολαιότητες.

Δ.Βερίλλης
Γ. Γεννάδιος
Θ.Καρκαλέτση
Ι.Ντελής
Δ.Ντούρλιας
Β.Σουφλάκοςάλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.