Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


29/01/2013

Πριν λίγο καιρό είχα γράψει για τα δεινά του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα είχα αναφερθεί στην αμετροέπεια και αλαζονεία της εξουσίας. Αυτά τα φαινόμενα επιβεβαιώθηκαν (δυστυχώς) στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σε απάντησή της στη συνέντευξη Τύπου της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Πρώτον, ειρωνεύεται τον επικεφαλής κ. Βερίλλη με πρωτοφανή τρόπο για τα δεδομένα της ευπρέπειας. Με γλώσσα περιπαιχτική τον καλωσορίζει στην πραγματικότητα του κυκλώνα της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής οικονομικής κρίσης.
Δεύτερον ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προβολή και η πολιτική του επιβίωση, χωρίς να υπολογίζει καν τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μας».
Τρίτον ότι γίνονται έργα στο Δήμο Καρδίτσας, προβάλλοντας ως απόδειξη τα «πρωτοποριακά» έργα ανάπτυξης όπως το Μικρό Αεροδρόμιο Μυρίνης και την “Πλίθινη Αγορά”.

Λοιπόν κύριοι σοβαρευτείτε. Νομίζετε ότι οι πολίτες της Καρδίτσας είναι εύπιστοι; Τουλάχιστον αν δεν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, μην προκαλείτε τους δημότες και μην ειρωνεύεστε. Και εξηγώ:

Πρώτον, σας λέμε 2 χρόνια τώρα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι αδρανείτε. Και η αδράνεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα συνεχόμενες ήττες της Καρδίτσας. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Κουτσούρεμα της σημασίας του Ε-65 με αποτέλεσμα να καταλήγει ένας επαρχιακός δρόμος και όχι οδικός άξονας που να βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Θεσσαλία. Κλείσιμο της σχολής Αστυνομίας, απομάκρυνση στρατοπέδου, τελευταία επιχειρείται συρρίκνωση των σχολών ΤΕΙ της πόλης μας, και τόσα άλλα. Η δημοτική αρχή συμπεριφέρεται λες και διοικεί κάποιος άλλος. Κύριε δήμαρχε, θα καταγραφείτε ως ο δήμαρχος που «έχασε» τα σημαντικότερα κεκτημένα. Όπως αναφέρονταν παλιότερα ο δήμαρχος ότι «έχασε» τη σχολή Νηπιαγωγών. Το χειρότερο είναι ότι τα χάνεις χωρίς μάχη. Και το πλήγμα για την Καρδίτσα τους σημερινούς χαλεπούς οικονομικά καιρούς θα είναι αποφασιστικό. Τώρα, αν νομίζετε κ. δήμαρχε ότι στέλνοντας «επιστολές προς τους κυβερνώντες» (βλ. δημοσίευμα του Σαββάτου) κάνετε το καθήκον σας, είναι δικαίωμά σας. Δεν είναι όμως δικαίωμά σας να υποθηκεύετε το μέλλον ενός ολόκληρου δήμου.

Δεύτερον, συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο όπου όλα είναι λυμένα. Επαίρεστε ότι παράγετε έργο! Ποιο είναι λοιπόν το έργο σας; Να σας θυμίσω ότι οτιδήποτε ολοκληρώθηκε ή «τρέχει» αυτή τη στιγμή από το ΕΣΠΑ στην Καρδίτσα είναι έργα που ξεκίνησαν, εντάχθηκαν ή αναμένονταν η ένταξή τους από το «μακρινό» 2010. Μήπως ήσασταν εσείς τότε στη διοίκηση του δήμου; Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Προσβασιμότητα του αστικού χώρου του Δήμου Καρδίτσας (ποδηλατόδρομοι), Αποκατάσταση ΧΑΔΑ, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικών Διαμερισμάτων, Δίκτυο Ακαθάρτων Αρτεσιανού, ήταν έργα που πήρατε «προίκα». Αντίθετα, αδρανήσατε χαρακτηριστικά και χάσατε έργα του ΕΣΠΑ που θα βελτίωναν δραστικά την ποιότητα ζωής. Η Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση της νότιας ζώνης (με αξιοποίηση του στρατοπέδου Λουμάκη) και η Αντιπλημμυρική θωράκιση Δημοτικών Διαμερισμάτων (που η χρησιμότητά του με τις πρόσφατες πλημμύρες θα ήταν ορατή) ήταν έργα που ενώ ήταν ώριμα δεν τα διεκδικήσατε.
Σημείωση: για να μην είμαι άδικος, στη διάρκεια της θητείας, δικά σας έργα του ΕΣΠΑ είναι τα εξής: την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου στου δημοτικού σταδίου και στον οικισμό «Μαύρικα» (πλην όμως η σύγκριση με άλλους δήμους του νομού είναι απογοητευτική). Είναι απίστευτη όμως η αδράνειά σας (ή άγνοια;) ότι η απαραίτητη περιβαλλοντική προμελέτη για να υπογραφεί το Τοπικό Ρυμοτομικό του οικισμού, ήταν έτοιμη από την Πολεοδομία του δήμου εδώ και 1 χρόνο, και έπρεπε να γίνουν οι κινητοποιήσεις των ΡΟΜ για να το αντιληφθείτε. Τουλάχιστον, ανταποκριθείτε στα στοιχειώδη, όπως πχ. αλλάξτε τα φίλτρα ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιφωνίου για την υγεία των δημοτών.
Δεν θέλω να αναφερθώ άλλο στις ειρωνείες σας για την προηγούμενη 4ετία. Θα τα δημοσιεύσω σε επόμενο σημείωμα για να θυμηθούν οι δημότες και να συγκρίνουν.

Τρίτον, αξίζει σχολιασμού η αναφορά σας στο Μικρό Αεροδρόμιο Μυρίνης και την “Πλίθινη Αγορά”. Εγώ να προσθέσω και το σχολείο Προδρόμου (!!!) στον πρώην δήμο Κάμπου. Γιατί τα αναφέρω μαζί; Γιατί με αυτά τα 3 «έργα» εντυπωσιάσατε τους πολίτες προεκλογικά. Λοιπόν κύριοι, ο βασιλιάς είναι γυμνός. Προσωπικά έφτασα να σας προκαλέσω (σε στοίχημα!!) μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι κανένα από αυτά τα 3 έργα δεν θα προχωρήσει ή ολοκληρωθεί στη διάρκεια της θητείας σας. Και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι. Σας προκαλώ δημοσίως ακόμη μια φορά. Βγείτε και ενημερώστε με ειλικρίνεια τους δημότες για την πορεία αυτών των έργων. Καλέστε (αν τολμάτε) εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια σε μια επιτόπια επίσκεψη στα «έργα» αυτά. Ειδάλλως το Πάσχα θα δημοσιεύσω φωτογραφίες από τα «εργοτάξιά» τους. Αιδώς Αργείοι. Φτάνουν τα ψέματα.

«κρείττον το σιωπάν ή λαλείν μάτην» (αρχαίο γνωμικό)

Βασίλειος Σουφλάκος
δημοτικός σύμβουλος
28/01/2013άλλα άρθρα στην κατηγορία Δημοτική Ανανέωση - Δήμος Καρδίτσας


28/08
2013
28/08/2013
23/08
2013
23/08/2013
23/08
2013
23/08/2013

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.