ΆρθραΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΗ περίπτωση του πάγιου επιχορηγήματος στην Καρδίτσα


Η περίπτωση του πάγιου επιχορηγήματος στην Καρδίτσα


13/04/2020

Κάνοντας τη μέχρι σήμερα αυτοκριτική μου, θεωρώ ότι δικαίως οι συμπολίτες μας καταλογίζουν έλλειψη αντιπολιτευτικής διάθεσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μια περίπτωση αποτελεί η υπερψήφιση από εμάς του πάγιου επιχορηγήματος, έχοντας τη διαβεβαίωση της διοίκησης ότι η χρήση του αφορά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις αναγκών για καθαριότητα.

Ψηφίσαμε υπέρ εμπιστευόμενοι τη διοίκηση, με καλή πίστη. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας όμως κάτι έχει παρεξηγηθεί. Ορισμένοι συμπολίτες μας που εργάστηκαν στα οκτάμηνα με συμβάσεις οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν περιφέρονται στο κτίριο, ενώ οι πολλοί εργαζόμενοι των οκταμήνων που δεν αποδείχτηκαν εκλεκτοί αναζητούν εναγωνίως εργασία. Παράλληλα, παλαιότεροι συμβασιούχοι με πάγιο επιχορήγημα καλούνται επίσης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας. Δε γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό αλλά μπορεί κανείς να τους φανταστεί εύκολα. Ελπίζω στο Περιφερειακό Συμβούλιο να μην έρθει καμία περίεργη εισήγηση καθώς σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση δε θα παραμείνει σε εκείνη την αίθουσα.

Εν μέσω κρίσης και αναδουλειάς η περιφερειακή αρχή αποφάσισε προφανώς να καταπολεμήσει την ανεργία παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ. Ο νομοθέτης παρέχει δικαίωμα άμεσης επιλογής και σωστά κάνει· αυστηρά και μόνο όμως για την καθαριότητα. Η παροχή οποιασδήποτε εργασίας που υποκρύπτει εξαρτημένη απασχόληση απαιτεί – ευτυχώς – διαφορετική διαδικασία και διαφάνεια.

Αυτή τη στιγμή συντάσσω έγγραφο με το οποίο θα ζητήσω να μάθω εγγράφως τους εργαζόμενους που απασχολεί η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με πάγιο επιχορήγημα καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Πόσα τετραγωνικά και πόσα γραφεία έχουν αναλάβει να καθαρίζουν, ποιους χώρους και ποια κτίρια. Ποιες ώρες εργάζονται και που.

Απέναντι στη διοίκηση της Περιφέρειας έχουμε δείξει τις καλές μας προθέσεις, οι οποίες προφανώς δεν έχουν εκληφθεί ως υπεύθυνη στάση αλλά ως αδυναμία. Λυπάμαι πραγματικά.άλλα άρθρα στην κατηγορία Περιφέρεια Θεσσαλίας


14/02
2022
14/02/2022
11/02
2022
11/02/2022
08/02
2022
08/02/2022

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.