ΆρθραΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΤο περιφερειακό συμβούλιο σε τροχιά υποβάθμισης


Το περιφερειακό συμβούλιο σε τροχιά υποβάθμισης


26/04/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της παράταξης «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»

Ως περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας», σεβόμενοι τους πολίτες της Θεσσαλίας καθώς και το θεσμικό μας ρόλο, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή διαδικασία σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου στις 23/4/2020. Η γνωστοποίηση της πρόσκλησης-πρόκλησης, καθώς και το θέμα συζήτησης για το Περιφερειακό Συμβούλιο, απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ίδια ημέρα, στις 14:42 μ.μ., ενημερώνοντας τους περιφερειακούς συμβούλους πως σε μόλις 18 λεπτά θα διενεργηθεί κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση.

Κατανοώντας πλήρως τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο τον κόσμο, στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο δεχτήκαμε για πρώτη φορά, να ψηφίσουμε δια περιφοράς (μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, χωρίς κάποια ειδική ενημέρωση επί των συγκεκριμένων θεμάτων που τέθηκαν προς ψήφιση), αλλά τονίσαμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι δε θα δεχτούμε ξανά να συμμετάσχουμε με παρόμοια διαδικασία. Δε θέλαμε, ως ένδειξη σεβασμού, σε μια περίοδο που η ανθρώπινη ζωή απειλείται, να έρθουμε σε αντιπαραθέσεις, αναδεικνύοντας την αδυναμία της διοίκησης της Περιφέρειας να μη μπορεί να διενεργήσει ένα περιφερειακό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

Επειδή όμως η τακτική αυτή παγιώνεται από την περιφερειακή αρχή, η οποία υποβαθμίζει το θεσμό και εκφυλίζει σταθερά τον τρόπο διεξαγωγής των συμβουλίων, δε σκοπεύουμε να ανεχθούμε πρακτικές που καταστρατηγούν τον κανονισμό, ευτελίζουν τον θεσμό και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των περιφερειακών συμβούλων. Εάν δεν εκφράσουμε τώρα την έντονη αντίθεσή μας, την επόμενη φορά θα μας στείλουν την πρόσκληση μετά το πέρας της συνεδρίασης. Η συναίνεση που έχουμε προσφέρει σε πολλά θέματα για το καλό της περιοχής μας δε μπορεί να εκληφθεί ως συμφωνία για τις αυθαίρετες διαδικασίες που υιοθετεί πλέον η διοίκηση ως προς τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Είναι ευθύνη μας να γνωστοποιήσουμε σε όλους του πολίτες τις διαδικασίες και τακτικές που εφαρμόζει η πλειοψηφούσα παράταξη για να καταστρατηγεί τον κανονισμό και τους θεσμούς. Ο εμπαιγμός και το κωμικοτραγικό του τελευταίου γεγονότος, που δίνει διορία 18 λεπτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για ενημέρωση και προετοιμασία για σοβαρό θέμα σε περιφερειακό συμβούλιο, ξεπερνά τα όρια της σκοπιμότητας. Εάν υπάρχει πράγματι αδυναμία τηλεδιάσκεψης σε μια τόσο μεγάλη διοικητική μονάδα όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάποιοι φέρουν σοβαρότατες ευθύνες. Είναι όμως καιρός να γνωρίσουν όλοι οι πολίτες της Θεσσαλίας πώς ερμηνεύει η διοίκηση της Περιφέρειας έννοιες όπως: «Εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.», «Σεβασμός στους Δημοκρατικούς Θεσμούς» και «Σεβασμός στους Πολίτες της Θεσσαλίας».

Τσιλιμίγκας Νίκος
Αράπκουλε Δέσποινα
Γεννάδιος Γιάννης
Ζώγας Γιώργος
Καναβός Αποστόλης
Καντερές Κώστας
Καραμπάτσας Κώστας
Κομήτσας Ρίζος
Τραγάνης Σταύρος
Τσαγανού Χρύσα
Τσακνάκης Πέτρος
Τσιάρας Θανάσης
Χάϊδος Γιάννηςάλλα άρθρα στην κατηγορία Περιφέρεια Θεσσαλίας


14/02
2022
14/02/2022
11/02
2022
11/02/2022
08/02
2022
08/02/2022

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.