ΆρθραΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΗ Θεσσαλία στην καρδιά μας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Η Θεσσαλία στην καρδιά μας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


08/02/2022

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με την έκρηξη της ακρίβειας, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις καταστροφές από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση.
Ασφυκτική είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των αγροτικών εφοδίων και των ζωοτροφών να εξανεμίζουν τα εισοδήματα των παραγωγών, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις πιεστικές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Σε συνδυασμό δε με τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δημιουργεί ανισορροπίες στις αποζημιώσεις τους, θέτει σε κίνδυνο την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και οδηγεί τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Η Περιφερειακή Παράταξη « Η Θεσσαλια στην καρδια μας» συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για:

• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Μείωση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη.

• Άμεση ολοκλήρωση όλων των αναπτυξιακών έργων που θα συμβάλλουν στο υδατικό πρόβλημα.

• Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων και άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

• Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή. Να επιδοτούνται όσοι πραγματικά παράγουν. Οι επιδοτήσεις να είναι ακατάσχετες και να διασφαλισθούν ενόψει της Νέα ΚΑΠ.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.άλλα άρθρα στην κατηγορία Περιφέρεια Θεσσαλίας


14/02
2022
14/02/2022
11/02
2022
11/02/2022
08/02
2022
08/02/2022

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.