ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΓ. Γεννάδιος: Για τον πρώτο χρόνο της θητείας μας σχεδιάζουμε [...]


Γ. Γεννάδιος: Για τον πρώτο χρόνο της θητείας μας σχεδιάζουμε περισσότερα από όσα έγιναν στις κοινότητες τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.


26/09/2023

Την Κυριακή επισκέφθηκε Μέλισσα, Πτελοπούλα, Σταυρό και Άγιο Θεόδωρο

Ο συνδυασμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ βρέθηκε την Κυριακή (24/09) σε τέσσερις τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ζητήματα. Στα στελέχη του συνδυασμού τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που υποδεικνύουν μια υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους. Στη Μέλισσα, εκτός από τα ζητήματα της καθημερινότητας, τέθηκε με ένταση η ανάγκη συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική θωράκιση. Στον Σταυρό αναφέρθηκε η έλλειψη φορέων και εκδηλώσεων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ στον Άγιο Θεόδωρο τονίστηκε η δυσκολία που έχει θέσει ο νέος υπερυψωμένος κόμβος στην απομάκρυνση των νερών, τα οποία παγιδεύονται εντός του οικισμού.

Κοινά θέματα αιχμής αποτέλεσαν και για τα τέσσερα χωριά η έλλειψη καθαριότητας και η υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη θεομηνία. Οι κάτοικοι ζητούν συχνότερη αποκομιδή σκουπιδιών, καλύτερη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και πλύσιμο των κάδων, οι οποίοι δεν πλένονται κατά τα τελευταία χρόνια. Όλοι οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως της επιλογής που θα κάνουν στην κάλπη, έδειξαν ότι έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η σημερινή διοίκηση τους έχει στερήσει τους πόρους που δικαιούνται, στρέφοντας τα κονδύλια της ΣΑΤΑ σε άλλους σκοπούς.

Ο κ. Γεννάδιος τόνισε ότι η κατάσταση αυτή δεν αντιστρέφεται με δυο-τρεις σημειακές αλλαγές. Απαιτείται ριζική αλλαγή στο συνολικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Γεννάδιο, οι αποφάσεις σχετικά με την κατανομή της ΣΑΤΑ πρέπει να λαμβάνονται από ένα διευρυμένο σώμα που θα περιλαμβάνει, εκτός από το τοπικό συμβούλιο, κάθε φορέα της κοινότητας. Οι εκπρόσωποι των μορφωτικών και αθλητικών συλλόγων, τα εκκλησιαστικά συμβούλια και οι κάτοικοι που διαθέτουν το μεράκι να προτείνουν έργα, θα πρέπει να είναι σε θέση να συμβάλλουν στις τελικές προτάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση του Δήμου. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος ώστε να μπορέσουν οι κοινότητες να ξεφύγουν από το καθεστώς απαξίας που τους έχει επιβληθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή.άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


07/03
2024
07/03/2024
28/12
2023
28/12/2023
07/10
2023
07/10/2023

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.