ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΑπάντηση στις διευκρινήσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας


Απάντηση στις διευκρινήσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας


27/04/2012

Αξιότιμε κ. Δ/ντά

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, χωρίς επιθετική διάθεση εναντίον της δημοτικής αρχής αλλά κυρίως χωρίς αναφορά σε κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο, επέλεξα να επισημάνω κάποιες δυσλειτουργίες σχετικά με τη διαδικασία αποχιονισμού, ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Νεράιδας. Πιστεύω εξάλλου ότι αυτός είναι ο ρόλος μας. Δίχως να αισθανθώ βέβαια έκπληξη αφού έχω διαπιστώσει πολλές φορές τη σφοδρότατη ενόχληση της δημοτικής αρχής σε κάθε απόπειρα κριτικής, διάβασα τις διευκρινήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου στο φύλλο σας της 5ης Ιανουαρίου, στις οποίες διαπίστωσα πλήθος αναφορών στο πρόσωπό μου.

Επί της ουσίας βέβαια δεν αναίρεσε τίποτα. Αντιθέτως επιβεβαίωσε το περιστατικό της ακατανόητης επιλογής μια άσκοπης διαδρομής μήκους ενάμιση χιλιομέτρου, η οποία δε γνωρίζουμε ποιους εξυπηρετούσε και υποδείχθηκε μάλιστα επιτακτικά από πρόσωπο μη αιρετό, κοστίζοντας τον αποκλεισμό πολλών μονάδων. Η μοναδική επί της ουσίας απάντηση είναι ότι αυτή η διαδρομή είναι μικρή και ότι ο οδηγός του μηχανήματος δεν είχε σήμα! Μήπως όμως είχε ο συνοδηγός, ο οποίος αν και μη αιρετός αποφάσιζε για τη διαδικασία αποχιονισμού; Όποιος γνωρίζει την απόσταση μεταξύ των θέσεων Φυλακάκι και Λειβαδάκι γνωρίζει ακριβώς την αλήθεια. Όπως επίσης όποιος γνωρίζει κατοίκους της περιοχής γνωρίζει την αγανάκτηση όσων ενώ παρέμεναν αποκλεισμένοι έβλεπαν το μισθωμένο μηχάνημα να αποχιονίζει το αδιέξοδο. Περιστατικό βέβαια μη αποχιονισμού είχαμε και στον Αμάραντο. Καταγγελία με ονοματεπώνυμο η οποία επειδή ήτανε πράγματι μεμονωμένη δεν αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου, αν και το γεγονός ότι ήτανε μεμονωμένη αποτελεί από μόνο του στοιχείο επιλεκτικά δυσμενούς μεταχείρισης, σημάδι άλλης εποχής που δεν τιμά τη δημοτική αρχή.

Επί της ουσίας λοιπόν, ούτε κουβέντα. Διαβάζοντας όμως κανείς το άρθρο του κ. Τσιούκη εύκολα αντιλαμβάνεται ότι μοναδικό του στόχο αποτελούν οι προσωπικές εναντίον μου αναφορές. Σεβόμενος κι εγώ τις ημέρες των εορτών και με μια μικρή καθυστέρηση οφείλω πλέον κάποιες απαντήσεις.

Με κατηγορεί λοιπόν για το ότι έλαβα μέσω mail τις πληροφορίες. Πάλι καλά. Ευχαριστημένος πρέπει να είμαι επειδή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ισχυρίστηκε ότι δεν κατάγομαι από την περιοχή και δεν έχω δικαίωμα να εκφέρω γνώμη για τον τοπικό αποχιονισμό. Αλήθεια, πρωτότυπη άποψη για τη δημοκρατία! Όταν ένας δημοτικός σύμβουλος δέχεται καταγγελίες για αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στα όρια του δήμου στον οποίο είναι εκλεγμένος, κατά τον κ. Τσιούκη δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Όταν σπάνε τα τηλέφωνά μας από καταγγελίες δημοτών και μας στέλνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφίες που τεκμηριώνουν τα λεγόμενά τους εμείς θα σιωπούμε κατά τον κ. Τσιούκη επειδή θα φοβόμαστε μήπως και μας κατηγορήσει για ανταλλαγή μηνυμάτων «μπροστά στο τζάκι». Θα έπρεπε να βρίσκομαι σε τριάντα τρία χωριά από τα οποία να κατάγομαι ταυτόχρονα για να αποκτήσω δικαίωμα λόγου ως δημοτικός σύμβουλος; Θα έπρεπε να ασκώ καθήκοντα διοίκησης για να αποκτήσω δικαίωμα κριτικής και να μη χαρακτηριστώ ως «ένας απόντας» κατά τον κ. Τσιούκη; Πραγματικά περίεργη η άποψή του για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Και δεν είναι η μοναδική.

Τονίζει στο ίδιο άρθρο ότι δεν μπορεί να ανέχεται την «εύκολη» κριτική. Επίσης πάλι καλά να λέμε. Και αυτό επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο φώναξε τουλάχιστον πέντε φορές ότι «και πολύ μας έχει ανεχτεί!». Μάλιστα. Είτε το πιστεύει αυτό κάποιος είτε όχι, ειπώθηκε κατ’ επανάληψη. Αυτή είναι η αντίληψή του. Ότι μας φιλοξενεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου μας ανέχεται! Οφείλω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τσιούκη, χάρη στη μεγαλοψυχία του οποίου να μας ανέχεται, έχουμε το δικαίωμα να διατυπώνουμε απόψεις. Του είμαστε ευγνώμονες και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να τυγχάνουμε της εύνοιάς του ώστε να μην πάψει να μας ανέχεται και να συνεχίσει να μας επιτρέπει να μιλάμε! Θα πρέπει όμως το σύνολο της δημοτικής αρχής να γνωρίζει ότι εφόσον δεν αποδοκιμάζει την εντός συμβουλίου συμπεριφορά του κ. Τσιούκη, την υιοθετεί και χαρακτηρίζεται από αυτή.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρει ο κ. Τσιούκης ότι διακατέχομαι από άγχος να καταγράψω αντιπολιτευτική παρουσία. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Επί πολλούς μήνες στηρίξαμε το ξεκίνημα της Δημοτικής Αρχής μέχρι σημείου παρεξηγήσεως μάλιστα. Το θεωρήσαμε χρέος μας, όπως χρέος μας θεωρήσαμε το να σεβόμαστε τις διαδικασίες των Δημοτικών Συμβουλίων και να μην προκαλούμε θόρυβο για τον θόρυβο. Ήταν συνειδητή επιλογή που μέχρις ενός βαθμού μας κόστισε πολιτικά επειδή από μερίδα συμπολιτών μας κατηγορηθήκαμε και εμείς για μια γενικότερη αδράνεια. Σήμερα όμως η δημοτική αρχή μας δίνει απλόχερα τόσα πολλά ερεθίσματα για αντιπολίτευση που δεν μπορούμε να τα ιεραρχήσουμε και δεν προλαβαίνουμε να τα παρουσιάζουμε. Ο κ. Σουφλάκος αναφέρθηκε σε λίγα από αυτά στην ίδια συνέντευξη τύπου. Είναι όλα τα περιστατικά πολύ σοβαρά. Και υπάρχουν και άλλα…

Στο mail των στελεχών της διοίκησης, υπάρχει εδώ και ημέρες ένα δικό μου κείμενο εννέα ερωτήσεων που αφορά στα θέματα των μηδενικών εισπράξεων του 2011 από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου (από 150.000 ευρώ προϋπολογισμένα έσοδα εισπράχθηκαν το 2011 μόνο 5.000 ευρώ), σε αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων από προγράμματα του ΟΑΕΔ που παραβιάζουν τους όρους των συμβάσεων και στο καθεστώς λειτουργίας του Δασικού Χωριού. Μας έχει επίσης αναφερθεί έλλειψη πιστοποιητικών του ΕΦΕΤ στους φακέλους των δημοπρασιών των σχολικών κυλικείων καθώς και απουσία συμβάσεων σε εργαζόμενους της εταιρείας Παυσίλυπο. Ελπίζω τώρα να αντιλαμβάνεται ο κ. αντιδήμαρχος ότι το άγχος μου δεν έγκειται στο πως θα ανακαλύψω θέματα για να καταγράψω παρουσία αλλά στο πότε θα προλάβω να ασχοληθώ με τα τόσα θέματα αδιαφάνειας που οι συνδημότες μας καταγγέλλουν καθημερινά. Ουδέποτε δημοτική αρχή μέσα σε ένα χρόνο έπραξε τόσα λίγα εγείροντας ταυτόχρονα τόσα ερωτήματα.

Και μια παρατήρηση ιδιαίτερης σημασίας. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αν μη τι άλλο, κατόρθωσαν να απομακρύνουν τη νοοτροπία της λογικής του «κατόπιν ενεργειών μου», μια λογική που τόσο έχει στο παρελθόν τραυματίσει την εικόνα όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης αλλά της δημόσιας διοίκησης στο σύνολό της. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είτε πετύχαιναν ένα στόχο είτε όχι γνώριζαν ότι απλά έκαναν αυτό που μπορούσαν χωρίς να απαιτούν από τους συνδημότες τα δημόσια συγχαρητήρια. Χωρίς να τα παραγγέλνουν. Εσείς κατορθώσατε το ακατόρθωτο: Να μας επιστρέψτε στην εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου». Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου του συνδυασμού μας εμφανίστηκαν δημόσια ευχαριστήρια στον τύπο, τα οποία εκθείαζαν το έργο του αποχιονισμού. Ιλαρό θέαμα άλλης εποχής. Αυτής στην οποία κάποιοι ονειρεύονται να μας επιστρέψουν.

Με τιμή
Γιάννης Γεννάδιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσαςάλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.