Λάθος θέμα


27/04/2012

Τελικά από δω το φέραμε, από κει το φέραμε, πάλι εν όψει της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας στις 7 Νοέμβρη φτάσαμε να συζητάμε λάθος θέμα. Όταν το ζητούμενο είναι να εκλεγούν σε όλη την Ελλάδα οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, ορισμένοι επιλέγουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για να αναδείξουν εκείνα τα ζητήματα που θα εξυπηρετήσουν τις κομματικές τους επιδιώξεις: την αναγωγή του μνημονίου σε αντικείμενο δημοψηφίσματος. Έτσι όμως είναι αυτονόητο ότι δεν βοηθάμε στην εξέλιξη των τοπικών ζητημάτων. Επιπλέον ούτε με αυτό καθαυτό το μνημόνιο μπορεί να γίνει κάτι μιας και η υλοποίηση του καθόλου δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Σαν Έλληνας ενοχλούμαι αφάνταστα που η χώρα μας αναγκάστηκε να προσφύγει στο μηχανισμό υποστήριξης του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όμως αυτή η κατάσταση δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Τη βλέπαμε να έρχεται και την αγνοούσαμε. Όχι η δικιά μου γενιά, αλλά η προηγούμενη. Όλη αυτή η κακοδιαχείριση οδήγησε σε ένα δυσβάσταχτο λογαριασμό που μοιραία ήρθε το Μάιο του 2010. Η χώρα βρέθηκε με ένα υπέρογκο εξωτερικό χρέος, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης και έχοντας χάσει κάθε έννοια αξιοπιστίας. Η προσφυγή στο μηχανισμό ήταν αναπόφευκτη.

Το μνημόνιο ορίζει στόχους για κρίσιμους οικονομικούς δείκτες και προτείνει τρόπους επίτευξής τους με δεδομένη την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής και επομένως της παραοικονομίας. Επόμενο είναι λοιπόν το μάρμαρο να το πληρώνουν οι δίκαιοι προς μεγάλη ανακούφιση των αδίκων. Μπορούμε να το αντιστρέψουμε; Ιδού η πραγματική πρόκληση!

Στην πιο δύσκολη εποχή, τώρα που τα ψέματα τελείωσαν και πριν η χώρα εγκαταλειφθεί από τη νεολαία της, είναι καιρός η γενιά μας να σηκώσει ξανά τον τόπο με ρεαλισμό. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει όλοι μας να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση μας ως εφόδιο και όχι τον λαϊκισμό. Πιστεύω ακράδαντα ότι θέτοντας τακτικούς, χρονικά καθορισμένους και απαραίτητα εφικτούς στόχους θα μπορέσουμε βήμα-βήμα να κερδίσουμε τον στρατηγικό στόχο ώστε να ξαναγίνει η Ελλάδα μία χώρα βιώσιμη. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σίγουρα να προσφέρει προς την κατεύθυνση αυτή, αρκεί να μη τη θυσιάσουμε στη λογική του μνημονίου.

Γιάννης Γεννάδιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσαςάλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.