ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΟ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!


Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!


03/07/2013

Το Σάββατο που μας πέρασε επισκέφτηκα το χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς (παλαιότερα αγελαδοπάζαρο) κοντά στον Βιολογικό Καθαρισμό της Καρδίτσας. Είχε προηγηθεί ένα mail με κάποιες φωτογραφίες που ανέβασα στο site αλλά και στο fb, το οποίο περιέγραφε μια άσχημα κατάσταση.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ χειρότερη. Ο χώρος βρωμάει. Δε μπορεί να σταθεί άνθρωπος. Τον τρώνε οι μύγες που έχουν μαζευτεί επάνω από πτώματα ζώων. Μέσα στο ποτάμι υπάρχει ένα ψόφιο αρνί και πολλές προβιές ζώων. Οι σωροί των μπάζων εκτείνονται σε μία απόσταση 300 περίπου μέτρων. Οι εργολάβοι κάνουν πάρτι υπό την ανοχή του Δήμου. Τα μπάζα όμως είναι το λιγότερο. Η κατάσταση αυτή έχει ενθαρρύνει ορισμένους ασυνείδητους που μετέτρεψαν το χώρο σε σκουπιδότοπο. Πέρα από το οργανικό φορτίο υπάρχει άφθονο νάιλον, αφρολέξ, πληρωτικά υλικά και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Πρώτη ανεπίσημη δημοσίευση έκανα την Πέμπτη. Το πρωί της Παρασκευής ένας αντιδήμαρχος έσπευσε στο σημείο. Αυτό βέβαια τον τιμά.

Αξίζει όμως μια παρατήρηση: Σε αυτόν τον τομέα απαιτείται ευαισθητοποίηση. Για να φτάσει κάποιος να καταγγέλλει δημιουργία χωματερής στην αντιπολίτευση σημαίνει ότι έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο με τη διοίκηση. Έτσι έχει συμβεί κι εδώ. Η διοίκηση αντιμετώπισε τα παράπονα των συνδημοτών μόνο θεωρητικά, χωρίς να λάβει κανένα μέτρο όχι αποκατάστασης αλλά έστω περιορισμού του φαινομένου.

Έχεις ένα χώρο στον οποίο οι ασυνείδητοι αποθέτουν μπάζα και σκουπίδια παρανόμως. Τι κάνεις; Τα στραβά μάτια για να σε ψηφίζουν ή δραστηριοποιείς δημοτική αστυνομία και αστυνομία πόλης ώστε να ελέγχουν την περιοχή, να συλλάβεις δράστες και να την προστατεύσεις;

Ακόμη κι έτσι, ακόμη και αν χρειάζεται ο έλεγχος της αντιπολίτευσης, ελπίζουμε σε ευαισθητοποίηση. Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα έχουμε θα ρωτήσω σχετικά με τα βήματα που έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή που δε χαρακτηρίζει σαφώς μια ευρωπαϊκή πόλη.

03/07/2013άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.