ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΤο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έγινε!


Το Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έγινε!


25/07/2013

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον το θέμα των απολύσεων έκαιγε και για να σεβαστούμε τη διοίκηση αλλά κυρίως τους εργαζόμενους που δίχως αξιολόγηση έχασαν τη δουλειά τους, δεν υποβάλλαμε τις παρακάτω ερωτήσεις στα πλαίσια του ελέγχου της διοίκησης από την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος ανέφερε ρητά τη διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου στο τέλος του μήνα, πράγμα που δε συνέβη.

Βαρέθηκα να γράφω για το έλλειμμα δημοκρατίας της σημερινής διοίκησης. Με σκοπό την αποφυγή του αντιπολιτευτικού λόγου, η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος έχουν μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο σε έναν μηχανισμό διοικητικής υποστήριξης των αποφάσεων που λαμβάνονται πίσω από τις κλειστές τους πόρτες. Οι συνεδριάσεις είναι οι ελάχιστες δυνατές και τα θέματα μόνο διοικητικής φύσης. Η διοίκηση έχει συνεδριάσει για θέματα που πράγματι αφορούν την πόλη, για πολιτικά δηλαδή ζητήματα, μόνο κατόπιν συλλογής υπογραφών της αντιπολίτευσης. Ποτέ δεν έχουμε συζητήσει σημαντικό θέμα με δική της πρωτοβουλία.

Παραθέτω τα ερωτήματα που δεν κατέθεσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα τα κατέθετα στη συνεδρίαση.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ
Γνωρίζουμε ότι το νερό στο Καλλιφώνι δεν έχει πρόβλημα μικροβιακού φορτίου αλλά κατά διαστήματα περιέχει ικανή ποσότητα λεπτόκοκκης άμμου που το καθιστά ουσιαστικά μη πόσιμο. Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο του Σμοκόβου και το πρόβλημα αυτό να λυθεί οριστικά, το Τοπικό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει μια λύση μέσω φίλτρων ή παγίδων των αιωρούμενων σωματιδίων. Τα ίδια ισχύουν σε μικρότερο βαθμό και για το Καλλίθηρο. Σας ρωτάμε τα εξής:

Ποιο είναι το κόστος των απαιτούμενων φίλτρων;

Έχετε προγραμματίσει την αγορά και εγκατάσταση των φίλτρων αυτών;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Η μοναδική δυνατότητα άμεσης παρέμβασης που διατηρούν τα Τοπικά Συμβούλια, χωρίς τη χρονοβόρα διαμεσολάβηση των υπηρεσιών του Δήμου, αφορά στη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής Σήμερα, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων δε μπορούν να επισκευάσουν βλάβες της τάξεως των 50 ευρώ. Επί διοικήσεώς σας νιώθουν να έχουν αποκτήσει διακοσμητικό ρόλο.

Σκοπεύετε να αποδώσετε για το τρέχον έτος την πάγια προκαταβολή ή όχι;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ
Για τελευταία φορά υποβάλλουμε προς εσάς αίτημα σχετικό με την Ενεργειακή Δήμου Κάμπου. Ζητούμε τους ισολογισμούς των τριών τελευταίων χρήσεων καθώς και το είδος της σύμβασης που έχετε συνάψει με τον λογιστή που τους υπογράφει.

Σας ερωτούμε τα εξής:
Για ποιο λόγο δεν έχουμε στα χέρια μας τους ισολογισμούς των τριών τελευταίων χρήσεων της Ενεργειακής Δήμου Κάμπου;
Ποιος λογιστής υπογράφει τους ισολογισμούς της Ενεργειακής Δήμου Κάμπου και τι είδους σύμβαση έχετε συνάψει με τον εν λόγω λογιστή;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Η κατάσταση των εργασιών στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου είναι τουλάχιστον ανησυχητική. Ένας μη ειδικός θα έλεγε ότι αποκλείεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση μήνα. Σας ρωτάμε ελπίζοντας να γνωρίζετε κάτι παραπάνω από εμάς:
Η κατάσταση του Σταδίου στο τέλος του Αυγούστου θα επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου ή τους πρώτους αγώνες η Αναγέννηση θα αναγκαστεί να τους δώσει σε άλλο γήπεδο ενός άλλου ενδεχομένως Νομού;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ
Εχθές το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ συνεδρίασε και από την πλευρά του προέδρου στα πλαίσια ενημερωτικής συζήτησης εκφράστηκε η πρόθεση για λήψη απόφασης σχετικά με τον τρόπο πληρωμής των εργαζόμενων στα Προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η καθιέρωση της παύσης της μηνιαίας πληρωμής και η θεσμοθέτηση της πληρωμής των εργαζομένων κάθε φορά που η ΔΗΚΕΚ λαμβάνει την επιχορήγηση. Σας ρωτάω μόνο το εξής:
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ επικαλέστηκε ως αφορμή της συζήτησης την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΤΗ
Στο χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς και καθώς οδεύουμε προς το ανάχωμα, υπάρχει μια κατάσταση που θυμίζει υπέργεια ανεξέλεγκτη χωματερή.
Εκτός από μπάζα υπάρχει οργανικό φορτίο που απειλεί τη δημόσια υγιεινή. Ποιες ενέργειες έχετε προγραμματίσει ώστε:

1. Να αποτρέψετε την περεταίρω επιβάρυνση της περιοχής;
2. Να προχωρήσετε σε αποκατάσταση;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΒΔΟΜΗ
Πριν από ένα χρόνο δημοσίευσα κείμενο και φωτογραφίες σχετικά με ρίψη μπάζων στο δρόμο που συνδέει το «Παλέρμο» με την είσοδο-έξοδο της περιοχής «Καροπλεσίτικα» και προς την πλευρά του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Η κατάσταση σήμερα όχι απλά δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει χειροτερέψει μιας και νέα μπάζα έχουν αποτεθεί. Η απάντησή σας ήταν ότι το τμήμα αυτό ανήκει στον ΟΣΕ και για αυτό δεν προχωράτε σε διαδικασίες αποκατάστασης. Θα θέλαμε να μάθουμε τα εξής:
1. Με πόσα και ποια έγγραφα έχετε καταστήσει τον ΟΣΕ υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση.
2. Πόσα και ποια συγκεκριμένα πρόστιμα έχετε επιβάλλει στον ΟΣΕ ώστε να τον αναγκάσετε σε διαδικασίες αποκατάστασης.
Παράλληλα με την ερώτηση αιτούμαστε αντίγραφα των σχετικών εγγράφων.

25/07/2013άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.