ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΈνας λογαριασμός κάθε τρία χρόνια στον Αμάραντο!


Ένας λογαριασμός κάθε τρία χρόνια στον Αμάραντο!


23/08/2013

Εχθές που βρέθηκα στον Αμάραντο, στο δημοτικό κατάστημα είδα κάποιους εκλογικούς φακέλους και ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν τον δικό τους. Αυτό μου προξένησε εντύπωση. Όταν οι ντόπιοι τους ανοίξανε διαπιστώσανε ότι περιείχαν ατομικές ειδοποιήσεις σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν χρεωμένοι με τα έξοδα της κατανάλωσης νερού για το 2011, το 2012 και του μισό 2013. Επρόκειτο λοιπόν για έναν ιδιότυπο λογαριασμό ύδρευσης, ο οποίος περιέχει και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 1% κάθε μήνα! Μάλιστα.

Η διοίκηση του δήμου Καρδίτσας που δεν έστελνε λογαριασμό ύδρευσης σε αυτούς τους ανθρώπους επί δυόμιση χρόνια, τους βάζει να τον πληρώσουν μονομιάς και τους επιβάλει από επάνω ένα σημαντικό πρόστιμο, όταν ακόμη και τους λογαριασμούς με τα πρόστιμα δε τους αποστέλλει στις αναγραφόμενες διευθύνσεις αλλά στο καφενεία του χωριού.

Ένας φίλος μου τηλεφώνησε την αρμόδια υπάλληλο και τη ρώτησε το εξής απλό:

1. Πώς γίνεται να πληρώσει πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής όταν δεν του έστελναν λογαριασμούς, και

2. Γιατί ακόμη και τους λογαριασμούς με τα πρόστιμα τους παράτησε ο δήμος στο καφενείο του δημοτικού καταστήματος ώστε να τους πάρουν οι κάτοικοι του χωριού και δεν τους απέστειλε ως όφειλε στις διευθύνσεις τους;

Απάντηση στην πρώτη ερώτηση δεν έλαβε. Η απάντηση στη δεύτερη όμως ήταν τόσο απολαυστική που τον αποζημίωσε για την ψυχική του οδύνη: Ο δήμος παράτησε τους λογαριασμούς στο καφενείο επειδή δεν είχε χρήματα για την αποστολή τους και αν η αρμόδια υπάλληλος επιχειρούσε κάτι τέτοιο θα πλήρωνε τα γραμματόσημα από την τσέπη της! Φυσικά θα πρέπει εδώ να πούμε έναν καλό λόγο για την υπάλληλο καθώς εάν δεν έμπαινε στο φιλότιμο να κάνει έστω και αυτές τις ενέργειες, ουδέποτε κανείς θα μάθαινε την ύπαρξη των λογαριασμών.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι τόκοι υπερημερίας εννοούνται από τη στιγμή που κάποιος λάβει ένα λογαριασμό και αυτός καταστεί ληξιπρόθεσμος. Εφόσον ο δήμος ουδέποτε έστειλε λογαριασμούς έχει την απόλυτη ευθύνη και θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό, αντί να χρεώνει τους δημότες για τα δικά του λάθη. Οι ενέργειες του δήμου λοιπόν πρέπει να είναι οι εξής:

1. Να αφαιρέσει το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής από τους λογαριασμούς ύδρευσης εφόσον για τα έτη 2011, 2012 και 2013 ουδέποτε απέστειλε λογαριασμούς στους κατόχους των ρολογιών ύδρευσης.

2. Να αποστείλει τους λογαριασμούς των δυόμιση τελευταίων ετών στις διευθύνσεις των υπόχρεων ώστε να τους καταστήσει υπεύθυνους για την πληρωμή. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιος που δεν πήγε εφέτος στο χωριό του ή δε βγήκε στο καφενείο δεν έλαβε ακόμη αυτό το λογαριασμό, επομένως δε θα μπορέσει ο δήμος Καρδίτσας στο μέλλον να διεκδικήσει εκ νέου κάποιο πρόστιμο. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να ψάχνει να βρει τους λογαριασμούς του δήμου επειδή η σημερινή διοίκηση αδυνατεί να τους αποστείλει στις διευθύνσεις τους.

Αυτές τις ενέργειες θα απαιτήσω στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι τότε βέβαια κανείς δε θα πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο όταν η απόλυτη ευθύνη για τη μη είσπραξη τελών ύδρευσης κατά τα έτη 2011 και 2012 ανήκει αποκλειστικά στην ανοργανωσιά της σημερινής διοίκησης του δήμου Καρδίτσας.

23/08/2013άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.