🛈 Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης: Η δύναμή μας είστε εσείς! - Δείτε εδώ πως μπορείτε να βοηθήσετε »

ΆρθραΔημοτική Ανανέωση - Δήμος ΚαρδίτσαςΔήλωση αποχώρησης της «Δημοτικής Ανανέωσης» από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.


Δήλωση αποχώρησης της «Δημοτικής Ανανέωσης» από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.


28/08/2013

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας είναι η 7η μεσημεριανή σε πλήθος 16 συνεδριάσεων για το 2013. Οι τακτικές συνεδριάσεις, εάν συνυπολογίσουμε τις διπλές ειδικές που αφορούσαν οικονομικά θέματα και τη μια που δεν έγινε στη βάση του αιτήματος των εργαζομένων, ανέρχονται για το τρέχον έτος μόλις στις δέκα καθώς οι τέσσερις ήταν έκτακτες.

Οι μισές συνεδριάσεις ορίστηκαν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ 12:00 και 13:30 το μεσημέρι, σε ώρα εργασίας. Σε δυο από τις ελάχιστες τακτικές απογευματινές συνεδριάσεις ο δήμαρχος μας ζήτησε να μην κάνουμε τις ερωτήσεις μας επειδή τα θέματα ήτανε πολλά, πράγμα που σεβαστήκαμε αν και η ευθύνη για την έλλειψη του χρόνου βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση που αποφεύγει συστηματικά τη διεξαγωγή τακτικών συνεδριάσεων. Μέσα από αυτόν τον πρόχειρο απολογισμό αντιλαμβανόμαστε εύκολα την υποχώρηση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου στα θέματα του δήμου μας.

Ο ορισμός των συνεδριάσεων σε εργάσιμες ώρες εκτός του ότι απωθεί τους εργαζόμενους συμπολίτες μας από την ενασχόλησή τους με τα του δήμου μας, σκοπεύει ξεκάθαρα στην υποβάθμιση της ποιότητας των συνεδριάσεων. Δεν είναι δυνατό να πρέπει κάποιος να εγκαταλείπει τη δουλειά του για να αποκτά το δικαίωμα να παραστεί στη συνεδρίαση. Επίσης, πολλές είναι οι φορές που στον τύπο ή σε συζητήσεις με συμπολίτες ή φορείς ο δήμαρχος έχει εξαγγείλει προθέσεις που ουδέποτε συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί τη χειρότερη παρακαταθήκη της σημερινής διοίκησης στην επόμενη, επιβλαβέστερη για το δήμο μας ακόμη και από την έλλειψη έργου.

Ενδεικτική ενέργεια της υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η διοργάνωση μιας συζήτησης φορέων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που τελικά έγινε δίχως τους φορείς. Η εκδήλωση αυτή θα έπρεπε να θέσει σε διαβούλευση τις κατευθύνσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όμως συνεδριάζει σήμερα, την επομένη δηλαδή, χωρίς μάλιστα την παρουσία της προέδρου, του αντιπροέδρου ή έστω του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου!

Επειδή δε σκοπεύουμε να καταστούμε συνυπεύθυνοι στην πρακτική της υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της πορείας κατάρτισης της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αποχωρούμε από τη συνεδρίαση.

Δομήνικος Βερίλλης
Γιάννης Γεννάδιος
Δώρα Καρκαλέτση
Γιάννης Ντελλής
Δημήτρης Ντούρλιας
Βασίλης Σουφλάκος
28/08/2013άλλα άρθρα στην κατηγορία Δημοτική Ανανέωση - Δήμος Καρδίτσας


23/08
2013
23/08/2013
23/08
2013
23/08/2013
14/06
2013
14/06/2013

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.