ΆρθραΕθνικές εκλογέςΤο διακύβευμα των εκλογών 2


Το διακύβευμα των εκλογών 2


03/05/2012

Oι εκλογές της 6ης Μαΐου μας φέρνουν αντιμέτωπους με διλήμματα, στα οποία θα έπρεπε να έχουμε απαντήσει εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο ως έλληνες αλλά και ως ευρωπαίοι.

Η κυριαρχία των συντηρητικών αντιλήψεων στους κόλπους της ΕΕ που εκφράζεται κυρίως μέσω της εμμονής σε δυο-τρεις συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες και όχι σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας, έχει κλονίσει την πίστη στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα τόσο των ελλήνων πολιτών όσο και πολλών άλλων ευρωπαϊκών λαών. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, διακύβευμα για τις εκλογές δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η επιλογή ανάμεσα σε μια πορεία μέσα στο (προβληματικό) ευρώ, ή μια απροσδιόριστη πορεία η οποία ουδέποτε έχει περιγραφεί με ακρίβεια από τους υποστηρικτές της.

Εάν ως μεγάλο κέρδος των τριών τουλάχιστον προηγούμενων δεκαετιών αναγνωρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εκλογές αυτές δεν αφορούν μόνο σε οικονομικούς δείκτες αλλά στη φυσιογνωμία που θα προσδώσουμε στη χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες. Έχουμε λοιπόν από τη μια τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ένα αδιέξοδο. Από την άλλη όμως, μπορούμε να θεμελιώσουμε την αρχή της οριστικής εξόδου από την κρίση. Από εμάς εξαρτάται.

Είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ για να προσφέρω μια διαφορετική, μια νέα ματιά στην πορεία της χώρας προς το μέλλον της στον πυρήνα της Ευρώπης, ο οποίος θα απειληθεί θανάσιμα εφόσον συνεχίσουν να κυριαρχούν οι συντηρητικές θεωρήσεις που ήδη τον υπονόμευσαν ανεπανόρθωτα.

Γιάννης Γεννάδιος

Υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσαςάλλα άρθρα στην κατηγορία Εθνικές εκλογές


16/08
2012
16/08/2012
27/04
2012
27/04/2012
27/04
2012
27/04/2012

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.