ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςTO ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


TO ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


12/09/2013

Οι εργαζόμενοι ενός Νομικού Προσώπου πανελλήνιας εμβέλειας με σπουδαίες δράσεις και Προγράμματα, του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Εχθές παρέστησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μας εκθέσουν τα προβλήματά τους.

Το Κέντρο Γυναικών βιώνει ένα ασύλληπτο αδιέξοδο. Οι επιπλέον εγγραφές στον προϋπολογισμό είναι αδύνατες, τα διαθέσιμα τελείωσαν και τα χρήματα από τα Προγράμματα δεν εισπράττονται εφόσον δεν τακτοποιηθεί η πληρωμή των εργαζομένων. Η διοίκηση του δήμου Καρδίτσας ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως χρημάτων, αποκλείεται να βρεθεί κωδικός στον προϋπολογισμό για τις ανάγκες της μισθοδοσίας. Ξεκαθάρισε επίσης το ότι δεν έχει κάποιο πλάνο έστω και αόριστο. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη μελλοντικής λήψης επώδυνων μέτρων.

Εμπρός στο απόλυτο αδιέξοδο και την απόγνωση των εργαζομένων, υπήρξε η σκέψη για μεταφορά ποσού της ΣΑΤΑ με σκοπό να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της μισθοδοσίας των υπαλλήλων. Γνωρίζουμε βέβαια ότι η πρόταση αυτή είναι έωλη επειδή εκτός από την προφανή έλλειψη νομιμότητας δε λύνει κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά η σκέψη μετουσιώθηκε σε απόφαση.

Το σώμα του Δ.Σ. κατάφερε λοιπόν το ακατόρθωτο: Να ψηφίσει να φύγουνε χρήματα από τη ΣΑΤΑ για να πάνε στο πουθενά! Να διαπράξει δηλαδή ένα αδίκημα δίχως κανένα αντίκρισμα πέρα από το να δημιουργήσει την ψεύτικη ελπίδα στους εργαζομένους ότι κάποτε μπορεί να πληρωθούνε με χρήματα από τη ΣΑΤΑ, τα οποία εκτός του ότι δεν έχουν κωδικό στον προϋπολογισμό έχουν και ένα επιπλέον ελάττωμα: Είναι φανταστικά. Δεν υπάρχουν που λένε και οι νέοι μας! Η διοίκηση με την κίνησή της αυτή εξασφάλισε το ότι οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν ακόμη και αν ο δήμος κερδίσει το τζόκερ.

Φυσικά και δεν ψήφισα τέτοιο πράγμα. Ο λαϊκισμός πρέπει να έχει κάποια όρια. Όταν δε λύνεις το πρόβλημα κάποιου δεν του χτυπάς την πλάτη δίνοντάς του μια ψεύτικη ελπίδα. Το παρήγορο είναι ότι οι εργαζόμενοι πλην μιας που καταφέρθηκε εναντίον μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την άρνησή μου να συμμετάσχω στην εναντίον τους κοροϊδία, αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο και δε στήριξαν ελπίδες στη μεταφορά του ποσού της ΣΑΤΑ σε λειτουργικά.

Ελπίζω να μη στηρίξουν επίσης τις ελπίδες τους στην πρόταση του δανεισμού. Καθώς δεν είχα εγγραφεί ως ομιλητής δεν είχα το δικαίωμα να μιλήσω αλλά είναι δυνατό να ακούγονται σε συνεδρίαση ΔΣ τέτοια πράγματα; Κανείς άλλος σύμβουλος από όσους είχαν το λόγο δε γνώριζε ότι δάνεια στους ΟΤΑ δε χορηγούνται για λειτουργικά έξοδα αλλά μόνο για έργα που σκοπεύουν στην ανάπτυξη; Κανείς από τη διοίκηση δεν το έχει μάθει αυτό τα τρία χρόνια που διοικεί; Ότι δηλαδή απαγορεύεται ο δανεισμός με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών δαπανών;

Προσωπικά, εδώ και επτά χρόνια σέβομαι με τη στάση μου και όχι με λόγια τους εργαζόμενους του Δήμου. Με τη στάση της ζωής μου. Με τις παρεμβάσεις μου στο Δ.Σ., στις κοινωνικές συζητήσεις και στη μεταξύ μας συναναστροφή. Για αυτό και έχω κατηγορηθεί πολλάκις από φίλους μου. Για την τάση μου να πιστεύω παραπάνω από το κανονικό στο ανθρώπινο δυναμικό. Πόσο μάλλον αυτό του Κέντρου Γυναικών που έχει πρωτοπορήσει σε πανελλήνιο επίπεδο και διαφημίζει καθημερινά τον δήμο μας.

Για αυτό όμως και δεν έχω κανένα άγχος να ψηφίζω υποκριτικά και μη σύννομα πράγματα ώστε να παριστάνω τον τιμητή. Αντίθετα θα συνεχίσω να ζητάω ολοκληρωμένα σχέδια βιωσιμότητας των δομών του Δήμου, κάτι που έπραξα και συνεχίζω να πράττω στην περίπτωση της ΔΗΚΕΚ, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους αυτή η έκτακτη κατάσταση που όλοι μας ζούμε.άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.