🛈 Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης: Η δύναμή μας είστε εσείς! - Δείτε εδώ πως μπορείτε να βοηθήσετε »

ΆρθραΕκπαιδευτικάΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO – ΕΚΦΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO – ΕΚΦΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


07/12/2013

Το πρωί του Σαββάτου της 7ης Δεκεμβρίου του 2013, έλαβε χώρα στον χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας ο τοπικός διαγωνισμός της 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών.

Ο διαγωνισμός EUSO αποσκοπεί στη εξοικείωση των μαθητών με τη χρήση των οργάνων και των αντιδραστηρίων ενός σχολικού εργαστηρίου, καθώς και στην ανάπτυξη ορθών πρακτικών. Τα οφέλη είναι προφανή και άπειρα.

Όσον αφορά στον γνωστικό τομέα, αναπτύσσονται οι ικανότητες στους μαθητές να χρησιμοποιούν νόμους, αρχές, κανόνες, θεωρίες και μεθόδους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να αναλύουν μια διαδικασία σε μέρη ώστε να αναδεικνύουν τον τρόπο οργάνωσής της, καθώς και να κρίνουν την ορθότητα, την ακρίβεια, την πληρότητα ή ποιότητα, τους περιορισμούς και τα όρια μιας διαδικασίας.

Η θετική επίδραση στον συναισθηματικό τομέα δεν πρέπει καν να αναφέρεται. Είναι αυτονόητη. Η αλλαγή ενδιαφερόντων, στάσεων και αξιών σε σχέση με τις Θετικές Επιστήμες είναι δεδομένη για όσα παιδιά συμμετέχουν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό. Τα ίδια ισχύουν και για τον ψυχοκινητικό τομέα που αναφέρεται στη ικανότητα εκτέλεσης κινήσεων με επιδεξιότητα, στο χειρισμό υλικών και οργάνων και στο συντονισμό διάφορων λειτουργιών.

Τα θέματα της Χημείας τα έχουμε συντάξει με τη συνάδελφο Βάσω Κόγια και θεωρούμε ότι αφορούν σε διαδικασίες συμβατές με το Αναλυτικό Πρόγραμμα. Δεν προέκυψε κάποιο θέμα, όπως εξάλλου και με τα θέματα της Βιολογίας και την Φυσικής.

Πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες των 1ου ΓΕΛ, 3ου ΓΕΛ, 4ου ΓΕΛ και ΓΕΛ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ για τη συμμετοχή τους. Όλα τα παιδιά έχουν κερδίσει και αυτό θα τονιστεί με εκδήλωση που θα ακολουθήσει ώστε να βραβευτούν. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε του χρόνου να ενθαρρυνθούν όλα τα Λύκεια του Νομού σε συμμετοχή.

Τα θέματα της Χημείας μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας εδώ.


7/12/2013άλλα άρθρα στην κατηγορία Εκπαιδευτικά


15/11
2022
15/11/2022
21/07
2022
21/07/2022
08/06
2022
08/06/2022

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.