Φύγε από εδώ!


02/09/2012

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς χαιρετούσα κόσμο και μοίραζα το φυλλάδιο μου, τέσσερις άνθρωποι μου είπανε επί λέξει:

“Φύγε από εδώ. Το ΠΑΣΟΚ μου έχει διαλύσει την οικογένεια!”

Είχανε συζύγους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσανε μακριά, δυο παιδιά, ίσως ο ένας να είχε τρία, και οι δύο από αυτούς ήτανε εκπαιδευτικοί. Τις πρώτες δυο φορές προσπάθησα να εξηγήσω ότι εκεί είναι η θέση τους, ποιος θα πάει εκεί κλπ. Δε γινότανε τίποτα. Δεν έριξα το φταίξιμο πάνω τους, γνωρίζω την κατάσταση.

Τώρα η γυναίκα μου πρέπει να πάει στην Πτολεμαΐδα, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά εφόσον βέβαια μου χορηγηθεί η απόσπαση (υπολογίζω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πάψει να αρνείται τη σαφέστατη νομοθεσία και θα δώσει απόσπαση στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης). Η εικόνα των ανθρώπων που ζητούσα την ψήφο τους μου ήρθε στο μυαλό. Δεν είχανε θυμό. Ήτανε απλά συντετριμμένοι. Φαινότανε κουρασμένοι. Όπως ακριβώς η Ελένη.

Μέσα στο σπίτι έχω ένα φάντασμα. Δεν κοιμάται. Καπνίζει μετά από χρόνια. Δε μιλιέται. Δε μπορώ να ισχυριστώ ότι τη νιώθω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτε δυνατότερο από το μητρικό ένστικτο. Δεν υπάρχει παρηγοριά σε μια μάνα που καλείται επί ένα χρόνο να αφήσει τα μωρά της.

Και τι να της πω; Ότι εκεί είναι η δουλειά της; Ότι δε δικαιούται απόσπασης όταν η πλέον διεφθαρμένη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε απόσπαση στα Γραφεία σε συναδέλφους που δεν είχανε ούτε τα μισά της προσόντα; Σε ελεύθερα κορίτσια; Σε ανθρώπους χωρίς προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση όταν η ίδια έχει; Ότι ο Υπουργός αγνόησε την εγκύκλιο και υπέγραψε τις αποσπάσεις των ημετέρων; Ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει διορίσει εκτός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικούς με πλαστές προϋπηρεσίες από το Άγιο Όρος; Ότι το Υπουργείο Παιδείας ήτανε πάντοτε διεφθαρμένο;

Δε της λέω τίποτα. Τα γνωρίζει. Απλά θα πρέπει να συνηθίσω την ιδέα ότι αν θα πολιτευτώ ξανά με το ΠΑΣΟΚ, η Ελένη δε θα με ψηφίσει. Και πάλι δε θα πω τίποτα…άλλα άρθρα στην κατηγορία Εκπαιδευτικά


09/04
2019
09/04/2019
07/10
2018
07/10/2018
03/09
2018
03/09/2018

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.