ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΑντίθεση στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής [...]


Αντίθεση στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας


23/02/2012

Ο ΟΕΚ ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό τη στέγαση των εργαζομένων. Δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών. Δεν είναι ζημιογόνος, ούτε ξεπερασμένος, έχει διαρκή προσφορά έργου με ανέγερση εκατοντάδων πρότυπων οικισμών σε όλη τη χώρα, με παροχή χιλιάδων δανείων, ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία. Είναι ένας δυναμικός αναπτυξιακός φορέας τελείως απαραίτητος τώρα που η ανάπτυξη είναι η μοναδική έξοδος από την οικονομική κρίση.

Όμως, από τους εκατοντάδες παλιούς και νέους Οργανισμούς του δημοσίου, οι πρώτοι που κλείνουν σύμφωνα με το ψηφισμένο μνημόνιο είναι ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ. Ακριβώς αυτοί οι Οργανισμοί που η λειτουργία τους χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς το κλείσιμό τους να έχει ζητηθεί από καμιά πλευρά.

Μια τέτοια εξέλιξη αφήνει στον αέρα εργαζομένους, τα παιδιά που φιλοξενούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, αλλά και τους δανειολήπτες, ενώ θα σημάνει το τέλος σε μια σειρά παροχές που αφορούν στο δικαίωμα στη στέγη, στον κοινωνικό τουρισμό, στην ψυχαγωγία κλπ. Ταυτόχρονα, στον αέρα – και με τραγικές συνέπειες στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους – τινάσσονται μια σειρά από προγράμματα των Οργανισμών που είναι σε εξέλιξη, όπως το δανειοδοτικό, το κατασκευαστικό, η επιδότηση ενοικίου κλπ. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό ανοίγει διάπλατα η πόρτα της ανεργίας για τους 1.400 εργαζομένους των δυο Οργανισμών.

Τέλος, οι 228 κατοικίες που κατασκευάζονται στην Καρδίτσα κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν, ενώ μετά από δύο χρόνια θα έσφυζαν από ζωή από τις οικογένειες που θα είχαν στεγαστεί.

Εκφράζουμε επομένως την αντίθεσή μας σε ενδεχόμενη κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την οποιαδήποτε απόφαση για το κλείσιμο των δυο προαναφερθέντων Οργανισμών και θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να βρεθεί έστω και τη ύστατη στιγμή μια βιώσιμη λύση που θα ανακουφίσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες.

1.Δομήνικος Βερίλλης

2.Βασίλης Σουφλάκος

3.Ιωάννης Γεννάδιος

4.Ιωάννης Ντελής

5.Δημήτρης Ντούρλιας

6.Θεοδώρα Καρκαλέτσηάλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.