ΆρθραΑνεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών ΚαρδίτσαςΦώτης Αλεξάκος: Τι σημαίνει για εμάς, ανεξάρτητος συνδυασμός;


Φώτης Αλεξάκος: Τι σημαίνει για εμάς, ανεξάρτητος συνδυασμός;


18/03/2014

Στόχος του άρθρου είναι να αποσαφηνίσει πως εννοεί η “Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας” τον όρο ανεξάρτητος συνδυασμός.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια δικαιολογημένη σύγχυση στους Δημότες, η οποία βασίζεται στη μεγάλη επιρροή που ασκούσαν μέχρι πρότινος τα κόμματα στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Η σύγχυση επιτείνεται από τη σκόπιμη παραπληροφόρηση η οποία καλλιεργείται από όσους θέλουν να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη αλλά και κάποια κόμματα που θεωρούν αυτονόητη την κομματική ταύτιση της αυτοδιοίκησης.

Ακούς δηλαδή, εσείς δεν είστε τίποτα; Δεν έχετε πολιτική άποψη; Δεν έχετε κομματική προτίμηση; Υποκρίνεστε και αποποιείστε για εκλογικούς λόγους την μέχρι τώρα διαδρομή σας;

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Κανένα μέλος της “Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας” δεν κρύβεται. Δεν προσποιείται. Δεν αποκρύπτει τη διαδρομή του, τις αρχές του, τις αξίες του. Αντίθετα μέσα από αυτή την πορεία ο καθένας από μας έχτισε την προσωπικότητά του, εργαζόμενος, προσφέροντας, κάνοντας λάθη. Άλλωστε πέραν των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού, η αξιολόγηση της πορείας, των αρχών, της προσωπικότητας του καθενός από μας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τελική επιλογή των δημοτών.

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επωνυμία του συνδυασμού μας ως “Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας”;

Κατ’ αρχήν ο συνδυασμός μας επιλέγει την συλλογικότητα έναντι των κομματικών «χρισμάτων». Η έννοια της συλλογικότητας έχει τρεις παραμέτρους: α) Ο συνδυασμός μας αναφέρεται μόνο στα μέλη του χωρίς να έχει εξάρτηση ή οποιαδήποτε σχέση με κάποιο κομματικό σχηματισμό. β) Οι αποφάσεις λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες μετά από εσωτερικό διάλογο, σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας του κάθε μέλους και σεβασμού σε κάθε άποψη ή πρόταση. γ) Αφήνοντας πίσω το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, η διαμόρφωση των θέσεων του συνδυασμού βασίζεται σε ομάδες δουλειάς που επεξεργάζονται και εισηγούνται τις προτάσεις.

Ως ανεξάρτητος συνδυασμός έχουμε ως μόνες δεσμεύσεις: α) Την προσήλωσή μας στις αρχές, τους κανόνες και τις αξίες της Δημοκρατίας. β) Το πρόγραμμά μας που συνδιαμορφώνουμε με τους δημότες και ευελπιστούμε να εγκριθεί στις εκλογές του Μαΐου.

Στο ερώτημα κομματικές προτιμήσεις δεν υπάρχουν; Η απάντηση είναι ότι στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές εκλογές κάθε μέλος του συνδυασμού είναι ελεύθερο να επιλέξει την πρόταση που κρίνει καλύτερη για τον τόπο. Άλλωστε τα μέλη που αποτελούν τον «κορμό» του συνδυασμού έχουν επιλέξει στις προηγούμενες εκλογές τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά κόμματα.άλλα άρθρα στην κατηγορία Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας


26/04
2014
26/04/2014
26/04
2014
26/04/2014
24/04
2014
24/04/2014

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.