ΆρθραΑνεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών ΚαρδίτσαςΟι θέσεις μας για την ελεγχόμενη στάθμευση


Οι θέσεις μας για την ελεγχόμενη στάθμευση


06/04/2014

“Συμμαχία για τον Δήμο που θέλουμε”

Φώτης Αλεξάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

Η ζωή προχωράει και βελτιώνεται όταν παρατηρείς τις παραλείψεις, τα λάθη, παραδειγματίζεσαι από αυτά και προσπαθείς να τα διορθώσεις. Την τακτική αυτή ακολουθούμε ως συνδυασμός. Βλέπουμε που χωλαίνει η πόλη και η ζωή των Δημοτών και διατυπώνουμε προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη είναι η πλήρης ανυπαρξία κανόνων και αμοιβαίου αλληλοσεβασμού στην λειτουργία της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανεξέλεγκτη στάθμευση. Με το πρόσχημα της έλλειψης αστυνόμευσης εξ αιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά στην πραγματικότητα με το βλέμμα στις εκλογές, υπάρχει μηδενικός έλεγχος και μηδενικές ενημερωτικές πρωτοβουλίες. Η λογική είναι μία. Να μην κακοκαρδίσουμε κανένα. Δυστυχώς όμως αυτή η πρακτική οδηγεί στο λεγόμενο “Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε”.

Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη στάθμευση;

α) Η μη λειτουργία της αγοράς. Οι ντόπιοι καταναλωτές θέλοντας να ψωνίσουν προϊόντα που απαιτούν αυτοκίνητο αφού δεν βρίσκουν θέση να παρκάρουν, δεν επιλέγουν την αγορά της πόλης μας και αναβάλλουν την αγορά μέχρι να βρεθούν σε πολυκατάστημα κυρίως της Λάρισας που διαθέτει πάρκιγκ.

β) Η δυσκολία στην προσβασιμότητα. Με το παρκάρισμα στις γωνίες των πεζοδρομίων γίνεται ανέφικτη η πρόσβαση των ΑΜΕΑ καθώς και των μητέρων με καροτσάκια. Η έλλειψη σεβασμού σε αυτά τα άτομα από ηθικής πλευράς είναι πολύ σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη επίπτωση.

γ) Η ακύρωση των ποδηλατοδρόμων. Με τη στάθμευση στις απολήξεις των ποδηλατοδρόμων ακυρώνεται η λειτουργία τους καθώς αναγκάζονται ηλικιωμένα άτομα με φορτωμένα ποδήλατα να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα με κίνδυνο αυτοτραυματισμούν ή να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα.

δ) Οι φθορές στις πλατείες. Η εικόνα των γεμάτων πλατειών με σταθμευμένα αυτοκίνητα ιδίως αργά το βράδυ είναι απογοητευτική. Οι πλατείες που δεν σχεδιάστηκαν για να δέχονται αυτά τα φορτία υπόκεινται σε φθορές. Εμείς οι ίδιοι το πρωί διαμαρτυρόμαστε για τα σπασμένα πλακάκια.

Τι προτείνουμε.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα ξεκινήσουμε άμεσα, με καταληκτική ημερομηνία λήξης, διαβούλευση με τους Δημότες για το μέγεθος της έκτασης που θα υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση, ώστε αυτή να μην παραπέμπει σε εισπρακτικό μέτρο αλλά να βοηθά τη λειτουργία της αγοράς. Επίσης θα συζητήσουμε για το τέλος στάθμευσης που πρέπει να μειωθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης και για τις ειδικές ρυθμίσεις για τους μόνιμους κατοίκους εντός της παραπάνω ζώνης.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα ξεκινήσει μέσω των Μ.Μ.Ε., μία ενημερωτική εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών, διάρκειας είκοσι ημερών, για τα οφέλη της τήρησης των συμφωνημένων καθώς και επικόλληση προειδοποιητικών σημάτων στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Με την πάροδο αυτού του χρόνου θα υπάρχει αυστηρή τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς ΚΑΜΙΑ παρέκκλιση, με συνέχιση της ενημερωτικής εκστρατείας. Στόχος μας είναι η δημιουργία κοινωνικής συνείδησης και συνευθύνης, με προβολή των ωφελειών και διευκολύνσεων που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας από την τήρηση των κανόνων μιας ευνομούμενης κοινωνίας. Και επειδή οι καλές προθέσεις «καίγονται» από τα «παραθυράκια» είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε με απόλυτη ευλάβεια την ισονομία. Κανένα χατίρι σε κανέναν. Κι ακόμη επειδή τα πρόστιμα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσον για την επίτευξη του στόχου θα επιστρέφονται στους Δημότες μέσω δράσεων όπως βελτίωση σήμανσης, αύξηση ποδηλατοδρόμων, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.λπ.

Τέλος στο ερώτημα, που σίγουρα ανακύπτει. Μα καλά; Υποψήφιος είσαι εσύ που πριν τις εκλογές μιλάς για κανόνες και ισονομία και το προσωρινό έστω «ξεβόλεμα» που επιφέρει η εφαρμογή τους; Η απάντηση είναι ότι θέλουμε να κτίσουμε με τους συνδημότες μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που επιτυγχάνεται μόνο μέσω της ειλικρίνειας. Και αυτόν τον δρόμο έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μας.άλλα άρθρα στην κατηγορία Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας


26/04
2014
26/04/2014
26/04
2014
26/04/2014
24/04
2014
24/04/2014

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.