ΆρθραΔήμος Καρδίτσας, ΣχόλιαΗ πληθώρα των υποψηφίων και ο εκφυλισμός της διαδικασίας επιλογής [...]


Η πληθώρα των υποψηφίων και ο εκφυλισμός της διαδικασίας επιλογής του πολίτη


21/04/2014

Βλέπω πολλά status τα οποία δικαιολογημένα χλευάζουν τη σημερινή (αστεία) προεκλογική κατάσταση: Οι μισοί έλληνες είναι υποψήφιοι και οι υπόλοιποι μισοί καλούνται να τους ψηφίσουν.

Απλά θα ήθελα να τονίσω ότι για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται οι υποψήφιοι αλλά ο νομοθέτης που απαιτεί ψηφοδέλτια 200 ατόμων για του δήμους. Η λογική του νομοθέτη ήταν να αποτρέψει τον καθένα από το να είναι υποψήφιος δήμαρχος δίχως να έχει την απαιτούμενη κοινωνική δυναμική. Δυστυχώς όμως λειτούργησε αντίστροφα.

Παλαιότερα, η συμμετοχή και μόνο στο ψηφοδέλτιο αποτελούσε για τον συμμετέχοντα ιδιαίτερη τιμή. Ο υποψήφιος δήμαρχος τιμούσε κάποιον προτείνοντάς τον. Σήμερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι κάνουν πρόταση σε ότι κινείται ώστε «να συμπληρώσουν».

Εκτός από την αστειότητα των άπειρων υποψηφιοτήτων, η ιστορία αυτή οδήγησε στον εκφυλισμό της έννοιας των εκλογών καθώς πλέον δημιουργείται ένα τέτοιο πλέγμα σχέσεων που δεν επιτρέπει στον πολίτη να ψηφίσει αυτόν που θεωρεί ικανότερο αλλά το συγγενή του ή το συνάδελφό του ώστε να αποφύγει τη μουρμούρα του.

Οι παρανοϊκά πολλοί υποψήφιοι «θολώνουν» το τοπίο, ο δημότης δε μπορεί να γνωρίζει ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά και ποιος θέτει υποψηφιότητα «για να συμπληρώσει» το ψηφοδέλτιο και να μη στερήσει από τον υποψήφιο δήμαρχο τη συμμετοχή του στις εκλογές.

Αυτό είναι κάτι που ασφαλώς πρέπει να σταματήσει εάν θέλουμε κάποτε η Αυτοδιοίκηση να ανακτήσει την αίγλη της και να πάψει να λοιδορείται ως καταφύγιο του κάθε πικραμένου!άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας, Σχόλια


22/11
2017
22/11/2017
16/06
2017
16/06/2017
08/04
2016
08/04/2016

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.