ΆρθραΑνεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών ΚαρδίτσαςΑς αφήσουμε τους νέους να μιλήσουν για τους νέους «Συμμαχία [...]


Ας αφήσουμε τους νέους να μιλήσουν για τους νέους «Συμμαχία για το Δήμο που θέλουμε»


24/04/2014

Για την Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας
Οι νέοι του συνδυασμού

Εδώ και αρκετούς μήνες συγκροτήθηκε η Συμμαχία, μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών στην οποία συμμετέχουν ενεργοί πολίτες όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελματικών κλάδων. Στην «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας», με επικεφαλής τον Φώτη Αλεξάκο, συμμετέχουμε σαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι περίπου είκοσι νέοι ηλικίας 20 και 30 ετών.

Οι περισσότεροι ασχολούμαστε για πρώτη φορά με τα κοινά και αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόσκληση – πρόκληση με μεράκι και διάθεση προσφοράς. Κι ακόμα, με απόλυτη επίγνωση ότι δεν είμαστε οι μόνοι που θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο, τον οποίο επιλέξαμε να ζήσουμε. Γνωρίζουμε ότι σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν άτομα σαν εμάς.
Όμως πραγματικά λυπούμαστε όταν βλέπουμε συνδυασμούς που προσπαθούν να οικειοποιηθούν το νέο και μάλιστα με την υπογραφή ανθρώπων που έχουν περάσει τα 60. Η ένταση και η συγκρουσιακή λογική που αποπνέουν αυτά τα κείμενα δεν μας εκφράζουν. Η δική μας φιλοσοφία είναι η σύνθεση και η συνεργασία κι όχι η αντίθεση και ο αποκλεισμός.

Έχουμε αποφασίσει σα συνδυασμός να μην αναλωθούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις αλλά να προβάλουμε τις προτάσεις μας στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία της Καρδίτσας. Αυτό αντικατοπτρίζει τη στάση ζωής μας γενικότερα αλλά και τον τρόπο που πορευόμαστε στην ενασχόλησή μας με τα κοινά. Θέλουμε να ασχολούμαστε με σχέδια και ιδέες και πως αυτές μπορούν να υλοποιηθούν ώστε να γίνεται η ζωή μας συνεχώς καλύτερη.

Οι δημότες μας βιώνουν πολλά προβλήματα. Ο Δήμος μας είναι από τους περισσότερο χρεωμένους της χώρας. Το τελευταίο που περιμένουν από μας είναι οι τεχνητές αντιθέσεις και οι πολωτικές αντιλήψεις. Επιθυμούν προτάσεις, ήπιο κλίμα, νηφαλιότητα για να μπορέσουν να επιλέξουν τους καλύτερους και οι πόρτες του διαλόγου να είναι ανοιχτές την επόμενη μέρα για να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, εμείς οι νέοι να σηματοδοτήσουμε το νέο επιλέγοντας ένα μοντέλο πολιτικής συνεργασίας για τον τόπο μας που δεν στηρίζεται στο διχασμό και την εμπαθή κακοπροαίρετη κριτική. Η δική μας πρόταση πολιτικής συνεργασίας στηρίζεται στις αρχές του διαλόγου, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών. Εμείς οι νέοι συμμετέχουμε στην πολιτική ισότιμα, εκφράζουμε τις απόψεις μας, ασκούμε γόνιμη κριτική στους μεγαλύτερους και έμπειρους και δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε μαζί τους για να φέρουμε στον τόπο μας την αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι υποψήφιοι των εκλογικών Συνδυασμών ότι δεν είμαστε ανταγωνιστές και αντίπαλοι σε αυτό τον εκλογικό αγώνα. Είμαστε όλοι συναγωνιστές σε έναν δύσκολο και κοπιαστικό αγώνα που έχει έναν κοινό ανώτερο σκοπό. Το συλλογικό συμφέρον ολόκληρου του Δήμου μας και όλων των δημοτών μας.

Η πολιτική, σήμερα, για εμάς σημαίνει ήθος, σέβεται τις αξίες του τόπου μας, αποτελεί τη βάση της κοινωνικής συνεργασίας και είναι ανώτερο λειτούργημα.

Ας σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων με το ήθος που απαιτεί η εποχή.

Το χρωστάτε όλοι σας σε εμάς τους νέους.. Το χρωστάμε όλοι μας στους δημότες μας.άλλα άρθρα στην κατηγορία Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας


26/04
2014
26/04/2014
26/04
2014
26/04/2014
24/04
2014
24/04/2014

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.