ΆρθραΑνεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών ΚαρδίτσαςΌχι αποχή, αλλά συμμετοχή “Συμμαχία για το Δήμο που θέλουμε”


Όχι αποχή, αλλά συμμετοχή “Συμμαχία για το Δήμο που θέλουμε”


24/04/2014

Σταματία (Ματίνα) Χολέβα
Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καρδίτσας

Ζούμε σε μια εποχή που επικρατεί ανησυχία και αβεβαιότητα ακόμη και για την επιβίωσή μας. Δικαιούμαστε όλοι να είμαστε θυμωμένοι, αλλά θα πρέπει να δούμε και τί μπορούμε να κάνουμε. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη φύση τους βρίσκονται κοντά στον πολίτη. Ο Δήμος αποτελεί τον πρώτο δέκτη προβλημάτων λόγω της άμεσης επαφής με τους δημότες. Ωστόσο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως σύστημα εξουσίας αμφισβητείται και οι νέοι άνθρωποι σκέφτονται πως θα το εκδικηθούν, απέχοντας. Είναι αρνητικοί γιατί δεν πιστεύουν ότι με την ψήφο τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Όμως πρέπει να αλλάξουν. Πώς; Με συμμετοχή. Με ψήφο. Με ψήφο συνείδησης. Να δώσουμε στους νέους μια δημοτική αρχή μέσα από τα χέρια τους. Με εμπιστοσύνη, συμμετοχή, γνώση και δημιουργική κριτική.

Οι νέοι έχουν αξία. Μπορούν να διαμορφώσουν με την ψήφο τους τη ζωή τη δική τους και του τόπου τους. Να αντιδράσουν σε ό,τι δεν τους ικανοποιεί και να στηριχθούν σε αληθινές αξίες. Οι κινητήριες δυνάμεις να είναι η αγάπη για την πόλη τους, το όραμα, η πίστη και η ελπίδα. Θα καταλάβουν καλύτερα ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την πόλη τους, όταν πεισθούν ότι αυτοί πρέπει να αποφασίσουν γι’ αυτά.

Τι χρειάζονται οι νέοι; Να νιώσουν εμπιστοσύνη. Το πολυτιμότερο κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Τα πρόσωπα, η διάθεση, ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή, συντελούν στη σωστή διακυβέρνηση ενός οργανωμένου Δήμου. Με το να ψηφίσουν το Δήμαρχό τους και να στείλουν τους κατάλληλους ανθρώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο επηρεάζουν καταλυτικά τις τελικές αποφάσεις. Τις αποφάσεις που τους αφορούν. Διαχειρίζονται οι ίδιοι τον πολιτισμό τους, την ψυχαγωγία τους, την ανάπτυξη του τόπου τους, συμμετέχουν ενεργά.

Είστε έτοιμοι λοιπόν με την ψήφο σας να δείξετε την παρουσία σας στον τόπο μας, να υψώσετε τη φωνή σας απέναντι στον ωχαδερφισμό και στην απαξίωση της κοινωνικής συμμετοχής; Ελάτε να συμβάλλουμε στην ανάγκη που έχει ο τόπος μας για ελπίδα, συλλογική αφύπνιση, νέο όραμα, ιδεολογική και καρποφόρα αναγέννηση. Αν όχι τώρα… πότε; Μια ισπανική παροιμία λέει : «Οδοιπόρε, δεν υπάρχουν δρόμοι. Εσύ ο ίδιος θα τους χαράξεις με το περπάτημά σου».άλλα άρθρα στην κατηγορία Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας


26/04
2014
26/04/2014
26/04
2014
26/04/2014
24/04
2014
24/04/2014

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.