Νέα Ηθική στην Πολιτική


26/04/2014

Δανάη Αναστασοπούλου

Δικηγόρος, LL.M. στο Διεθνές Δίκαιο, Πτυχιούχος παιδαγωγικής κατάρτισης ΑΣΠΑΙΤΕ

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα (οικονομική κρίση, κρίση θεσμών, κρίση αξιών κ.ά.), ο πολίτης βιώνει καθημερινά την απώλεια των δικαιωμάτων του και νιώθει πλήρως αποκλεισμένος από τα κέντρα εξουσίας, που αποφασίζουν για αυτόν, χωρίς αυτόν.

Ο πολίτης αισθάνεται δικαιολογημένα ότι έχει τεθεί εσκεμμένα στο περιθώριο, αφού ο τρόπος άσκησης της εξουσίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο δίνει το προβάδισμα στους λίγους, στους «εκλεγμένους και εκλεκτούς», αφήνοντας, παράλληλα, πολλά περιθώρια σφετερισμού της εξουσίας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με βάση την ιδεολογικοπολιτική σύγχυση που επικρατεί, την ανεργία που καλπάζει με ανησυχητικούς ρυθμούς και τις δυσμενείς οικονομικοκοινωνικές συνθήκες, που όλοι μας λίγο πολύ βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, οι νέοι είμαστε αυτοί, οι οποίοι βιώνουμε εντονότερα και περισσότερο από κάθε άλλον τις παρενέργειες της σημερινής κρίσης. Το άγχος και η ανασφάλεια για το μέλλον μας έχει καταλήξει να είναι μέρος της ζωής μας και το κακό είναι ότι η άπληστη και ανεύθυνη κεντρική εξουσία, η οποία μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, εκτός του ότι «έχει νίψει τας χείρας της», μας έχει εξαναγκάσει να θεωρούμε την κατάσταση αυτή απολύτως φυσιολογική.

Τώρα είναι η ώρα εμείς οι νέοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην παλιά πολιτική.. Την πολιτική του διχασμού, της αναξιοκρατίας, των υποσχέσεων και της αλαζονείας. Αυτή η πολιτική ήταν που έφερε τη χώρα μας στη σημερινή της θέση και άλλαξε ριζικά τη ζωή όλων μας σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα είναι η ώρα εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να θέσουμε στο περιθώριο όλους εκείνους τους θεωρητικούς εκφραστές μιας πολιτικής που συντηρεί έναν πολιτικό πόλεμο διχόνοιας και υπεροψίας, με μοναδικό σκοπό την προσωπική προβολή και την διατήρηση των προνομίων για τους λίγους και εκλεκτούς.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, εμείς οι νέοι επιλέγουμε μια νέα ηθική στην πολιτική του τόπου μας. Επιλέγουμε τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση και θέτουμε συγκεκριμένους στόχους… Αξιοκρατία, διαφάνεια, ισότητα και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Επιλέγουμε να ενώσουμε τη φωνή μας απέναντι στην αδικία, την ασυδοσία και την αλαζονεία, που αποτέλεσαν συστατικά στοιχεία της αποτυχημένης πολιτικής που για δεκαετίες εφαρμόστηκε στη χώρα μας από την κεντρική εξουσία.

Ας καταλάβουμε όλοι μας ότι η πολιτική του διχασμού, της αναξιοκρατίας και των υποσχέσεων έχει ημερομηνία λήξης.

Και αυτή είναι η 18η Μαΐου 2014….άλλα άρθρα στην κατηγορία Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας


26/04
2014
26/04/2014
24/04
2014
24/04/2014
24/04
2014
24/04/2014

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.