ΆρθραΑνεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών ΚαρδίτσαςEπίσκεψη Φώτη Αλεξάκου στο Επιμελητήριο


Eπίσκεψη Φώτη Αλεξάκου στο Επιμελητήριο


26/04/2014

O υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας» επισκέφθηκε τα γραφεία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και ο κλάδος της επιχειρηματικότητας στον νομό μας.

Αρχικά ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου καλωσόρισαν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τον επικεφαλής του συνδυασμού και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν τις τοπικές επιχειρήσεις σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξή τους.

Συγκεκριμένα τέθηκαν από τον πρόεδρο Επιμελητηρίου κ. Αντωνίου τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις εξαιτίας του παραεμπορίου που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, της μεγάλης φορολογίας, των αυξημένων εισφορών των επιχειρήσεων για τα τέλη καθαριότητας κ.λπ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βύρων Παπάς πρώην πρόεδρος, τόνισε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα για τις τοπικές επιχειρήσεις είναι το παραεμπόριο που ανθίζει και με την ανοχή της σημερινής Δημοτικής Αρχής η οποία δεν έχει λάβει κάποιο ουσιαστικό μέτρο, με αποτέλεσμα τα χρήματα των συνδημοτών μας να μην «πέφτουν» στην τοπική αγορά, αλλά να «βγαίνουν» έξω από αυτή. Επίσης αρνητικό παράγοντα για την τοπική επιχειρηματικότητα αποτελεί η εμποροπανήγυρη με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα. Πρότεινε αλλαγή μορφής ώστε να παραμείνει αλλά να έχει μικρότερες δυσμενείς επιπτώσεις στους ντόπιους επιχειρηματίες.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ήταν η αναβάθμιση της Δημοτικής αγοράς της πόλης μας η οποία αποτελεί και το σήμα κατατεθέν αυτής. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε πολύ εύστοχα ότι η Δημοτική αγορά δεν επιτελεί το έργο για το οποίο κατασκευάστηκε, δηλαδή έναν εμπορικό χώρο γεμάτο καταστήματα, που να σφύζει από ζωή. Αντί αυτού, ο χώρος έχει διατεθεί για να στεγαστούν κατά κύριο λόγο γραφεία με αποτέλεσμα να χαθεί η ταυτότητά του ως «Δημοτικής Αγοράς».

Επιπλέον ο κ. Κυρήκος, έθιξε το θέμα με τους ελάχιστους χώρους στάθμευσης και τις ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών και τα προβλήματα προσβασιμότητας που δημιουργούνται στους καταναλωτές από τις ελλείψεις αυτές με αποτέλεσμα πολλοί από τους συνδημότες μας να αναζητούν περισσότερο προσβάσιμες αγορές σε γειτονικές πόλεις.

Από την πλευρά του ο Φώτης Αλεξάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας», ανέφερε πως ως Νομάρχης είχε άριστη συνεργασία με το Επιμελητήριο και πως εάν οι Δημότες της Καρδίτσας τον εκλέξουν η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο. Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι η μόνιμη συνεργασία και επικοινωνία με το Επιμελητήριο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Η προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν γνωστές και να προτιμώνται τα προϊόντα τους από τους συμπολίτες μας, είναι βασική μας προτεραιότητα. Η εμπέδωση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης είναι μια πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε ως Νομαρχία και σκοπεύουμε να την συνεχίσουμε περισσότερο έντονα. Θυμίζω ότι πρώτοι εμείς πείσαμε τα σούπερ μάρκετ να βάλλουν στα ράφια τους τα τοπικά προϊόντα.

Ο Φώτης Αλεξάκος τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην προώθηση των μεγάλων έργων που θα δώσουν θέσεις εργασίας κατά την υλοποίησή τους αλλά και θα αποτελέσουν τον πυλώνα που θα στηριχτεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Τέλος κλείνοντας είπε πως πρέπει να στηριχτεί ο αγροτικός τομέας. Στην κατεύθυνση αυτή θα βασιστούμε στο πιλοτικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που συντάξαμε ως Νομαρχία από κοινού με την ΑΝΚΑ και στο οποίο θα επανέλθουμε ως Δημοτική Αρχή εάν εκλεγούμε.άλλα άρθρα στην κατηγορία Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας


26/04
2014
26/04/2014
24/04
2014
24/04/2014
24/04
2014
24/04/2014

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.