🛈 Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης: Η δύναμή μας είστε εσείς! - Δείτε εδώ πως μπορείτε να βοηθήσετε »

ΆρθραΔήμος Καρδίτσας, ΣχόλιαΤο σχόλιο της ημέρας: Διαφορές


Το σχόλιο της ημέρας: Διαφορές


04/05/2014

Η κα Ειρήνη Συρούκη απέσυρε την υποψηφιότητά της από το Συνδυασμό μας καθώς προσέκρουσε σε ένα ασυμβίβαστο: Ενώ απαιτούνται 18 μήνες από την εγκατάλειψη διευθυντικής θέσης, μέχρι την κατάθεση στο πρωτοδικείο είχαν συμπληρωθεί οι 17! Παρότι η συμμετοχή της δεν έθετε σε κίνδυνο τη θέση του Συνδυασμού, η κα Συρούκη έσπευσε να αποχωρήσει ενόσω η υποψηφιότητά της ανέπτυσσε μεγάλη δυναμική. Σημειώνουμε ότι και η παρέλευση του δεκαοκταμήνου αποτελεί ένα μαχητό θέμα σε περίπτωση που κάποιος προχωρούσε σε ένσταση. Το θέμα λοιπόν δεν ήταν νομικό. Το θέμα για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο την κα Συρούκη ήταν πρωτίστως ηθικό: Δε θα έκανε ποτέ κάτι που θα έδινε το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητηθεί η ακεραιότητά της.

Από την άλλη πλευρά, ο Συνδυασμός του κ. Παπαλού έχει να επιδείξει μια όχι αμφιλεγόμενη αλλά πολύ καθαρή περίπτωση. Εργαζόμενη επί σειρά ετών σε Πρόγραμμα του Δήμου, με ξεκάθαρη σχέση εργασίας με τη ΔΗΚΕΚ, θέτει υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαλού. Η υποψηφιότητα υπαλλήλου του Δήμου σε ψηφοδέλτιο είναι αδιανόητη. Εφόσον όμως δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του Συνδυασμού, η εν λόγω εργαζόμενη θέτει υποψηφιότητα με σκοπό να βοηθήσει τον Συνδυασμό στη συγκομιδή ψηφοδελτίων και έπειτα να ακυρωθεί από τις ενστάσεις που θα ακολουθήσουν! Η παράνομη συμμετοχή της αναπτύσσει αποτελέσματα υπέρ του Συνδυασμού του κ. Παπαλού αλλά ο νόμος δεν προέβλεψε αυτή την περίπτωση. Τα ψηφοδέλτια που προέρχονται από άκυρη υποψηφιότητα προσμετρούνται ως έγκυρα! Δυστυχώς.

Η ιστορία αυτή, εκτός από τη διαφορά της ποιότητας των δυο Συνδυασμών αποδεικνύει την αδυναμία του νομοθέτη να προβλέψει την πονηριά των υποψηφίων δημάρχων: φέρτε υποψηφιότητες ώστε να συγκεντρώσουμε ψήφους και μετά έχει ο Θεός, ας ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι οι επόμενοι.

Αποδεικνύει όμως, και ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο, ότι όσοι ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όσοι ισχυρίζονται ότι όλοι είναι ίδιοι, αρκεί να ξαναδιαβάσουν τη σύντομη αυτή ιστορία, ώστε να μη χρειαστεί να εντοπίσω γραπτώς τις διαφορές, αν και είμαι σίγουρος ότι για την αξιοπρέπεια της κας Συρούκη δε μένει καμία αμφιβολία και από την πρώτη ανάγνωση!άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας, Σχόλια


01/04
2021
01/04/2021
12/11
2020
12/11/2020
12/11
2020
12/11/2020

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.