ΆρθραΔήμος Καρδίτσας, ΣχόλιαΗ παράνομη ηλεκτροδότηση του αεροδιαδρόμου της Μυρίνης


Η παράνομη ηλεκτροδότηση του αεροδιαδρόμου της Μυρίνης


09/05/2014

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, φαντάζομαι συμπεριλαμβανομένου και του κ. Παπαλού, η ΔΕΗ δεν αποδέχεται να ηλεκτροδοτήσει ακίνητο χωρίς προκαταβολή του αντίστοιχου τιμήματος. Η ηλεκτροδότηση δίχως τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά και την προκαταβολή είναι αδύνατη. Εάν για παράδειγμα παρουσιαστεί στη ΔΕΗ μια άπορη οικογένεια και ζητήσει ηλεκτροδότηση, η αίτηση δε θα απορριφθεί, απλά δε θα γίνει καν δεκτή.

Είναι επίσης γνωστό ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου προχώρησε στη χρηματοδότηση του διαδρόμου της Μυρίνης που κόστισε 650.000 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Όπως τόνισε με άρθρο του ο φίλος και εξαίρετος συνάδελφος Βασίλης Σουφλάκος, δεν πρόκειται για αεροδρόμιο αλλά για ένα πεδίο προσγείωσης καθώς δεν υπάρχει Πύργος Ελέγχου, Κτίριο Προσωπικού, Φωτισμός, Φώτα Προσέγγισης, εξειδικευμένο προσωπικό και διασφαλισμένο κόστος συντήρησης. Υπάρχει μόνον η προμελέτη του Πύργου Ελέγχου. Ούτε Μελέτη Εφαρμογής ούτε καν Οριστική Μελέτη όπως απαιτείται από τα κτιριακά έργα.

Ο κ. Παπαλός απαίτησε από τη ΔΕΗ να ηλεκτροδοτήσει τον ελλιπέστατο διάδρομο δίχως να προκαταβάλει το αντίτιμο καθώς βιάζεται να πραγματοποιήσει μια φιέστα φτηνού γούστου αλλά ακριβής και παράνομης παραγωγής πριν από τις εκλογές. Πίεσε λοιπόν τη ΔΕΗ να δεχτεί το αίτημα της ηλεκτροδότησης του διαδρόμου δίχως ο Δήμος να προκαταβάλει το αντίτιμο. Υποσχέθηκε μάλιστα να αποπληρώσει το χρέος του Δήμου προς τη ΔΕΗ μέσα σε δυο μήνες. Εδώ υπάρχει ένα σπουδαίο θέμα που αφορά και τη ΔΕΗ: Πώς είναι σίγουρος ο κ. Παπαλός ότι το ΔΣ θα υπερψηφίσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε ο Δήμος να πληρώσει τη ΔΕΗ; Αν το ΔΣ αρνηθεί κάτι τέτοιο, πώς θα πληρωθεί η ΔΕΗ; Σημειώνω ότι η απόρριψη μιας τέτοιας απόφασης είναι πολύ πιθανή καθώς μετά τις εκλογές θα υπάρχουν πολλοί σύμβουλοι του κ. Παπαλού που δε θα επανεκλεγούν και θα ψηφίσουν όχι με παραταξιακή πειθαρχία αλλά κατά συνείδηση. Ποιες εγγυήσεις έχει η ΔΕΗ ότι θα λάβει τα χρήματά της και δέχεται να παραβιάσει τον κανονισμό της;

Ανακύπτουν βέβαια και πολιτικά ζητήματα αλλά αυτά για τη σημερινή διοίκηση είναι ψιλά γράμματα: Εφόσον ο Δήμος χρησιμοποιώντας το κύρος του μπορεί να πείσει τον Περιφερειακό Διευθυντή να ηλεκτροδοτεί δίχως προκαταβολές, γιατί δεν έριξε το βάρος του υπέρ των αδυνάτων που υποφέρουν και πάλεψε μόνο για τη φιέστα των εγκαινίων; Γιατί δεν πίεσε τη ΔΕΗ ώστε να έχουν ρεύμα τα σπίτια που συντηρούν ανθρώπους σε μηχανήματα και πιέζει για να κάνει προεκλογικά εγκαίνια;

Εάν η ΔΕΗ αποφασίσει να ηλεκτροδοτήσει δίχως χρήματα τον αεροδιάδρομο, το θέμα δε θα απασχολήσει μόνο την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ αλλά και άλλες αρχές. Υπενθυμίζω ότι η θητεία του συγκεκριμένου Συμβουλίου λήγει στο τέλος Αυγούστου και φυσικά αυτό το θέμα θα τεθεί επιτακτικά από την πλευρά μας ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων.

09/05/2014άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας, Σχόλια


01/04
2021
01/04/2021
12/11
2020
12/11/2020
12/11
2020
12/11/2020

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.