🛈 Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης: Η δύναμή μας είστε εσείς! - Δείτε εδώ πως μπορείτε να βοηθήσετε »

Λινές Πυξίδες


04/01/2015

Για καλή μου τύχη την Παρασκευή το πρωί πέρασε από το γραφείο η Μαρία Καραπαναγιώτη, η οποία με παρότρυνε να παρακολουθήσω την παράσταση «Λινές Πυξίδες» και να αποφασίσω έπειτα εάν μια τέτοια προσπάθεια χρήζει της στήριξης του Δήμου. Έτσι κι έγινε.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ”Δρυάδες εν Πλω” παρουσίασε το έργο «Λινές Πυξίδες» το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Η παράσταση είναι άκρως συγκινητική. Σκοπεύει μεταξύ άλλων και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού καθώς και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Το έργο «Λινές Πυξίδες» εμπνεύστηκε η χορογράφος Μαρία Καραπαναγιώτη από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του διακεκριμένου εικαστικού Ι. Τρούκη. Με την αξιοποίηση των στίχων του ποιητικού έργου «Λινές Πυξίδες» ανιχνεύεται η ανθρώπινη ύπαρξη και δίνεται η αντίληψη της εμπνεύστριας για τη ζωή την οποία θεωρεί εξαιρετική όταν μαθαίνουμε να αφήνουμε τις δικές μας επιθυμίες και της επιτρέπουμε να δρα σύμφωνα με το δικό της τρόπο. Το κινούμενο σώμα και ο ήχος ταξιδεύουν στον χρόνο τις στιγμές ενός καλλιτέχνη, δίνουν ερεθίσματα συν-κίνησης και όλα μαζί αλληλοσυμπληρώνονται διαδοχικά και συνθέτουν το τοπίο της παράστασης.

Τις αυθεντικές χορογραφίες της παράστασης συνοδεύει πρωτότυπη μουσική σε ζωντανή εκτέλεση από το Χρυσόστομο Τρούκη, σε μία εξαιρετική καλλιτεχνική σύμπραξη. Στην παράσταση συμμετέχει με guest εμφάνιση ο Γιώργος Χρηστάκης, επαγγελματίας χορευτής σε αμαξίδιο, και ο Σωτήρης Ρωμανίδης – Κυριακίδης, αυτιστικός μουσικός – χορευτής. Είναι μια μοναδική καλλιτεχνική συνεργασία που δίνει την ευκαιρία στην πόλη μας να απλώσει το χέρι στον κόσμο της αναπηρίας, ώστε να δοθεί βήμα έκφρασης στους συνανθρώπους μας, μέσω της Τέχνης του Χορού.

Δίχως να είμαι ειδικός, θα ήθελα να παροτρύνω κάθε συμπολίτη μας να μη χάσει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση αυτή. Περιττό να πω ότι οι «Δρυάδες εν Πλω» απέκτησαν έναν ακόμη θαυμαστή. Παρακολούθησα την παράσταση εκστασιασμένος. Στο τέλος σκεφτόμουν συνεχώς πως μπορώ να βοηθήσω καθώς ο κόσμος που παραβρέθηκε ήταν λίγος.

Τα λιγοστά έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για την οργάνωση της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού.
Οι Δρυάδες εν Πλω και οι συντελεστές της παράστασης ευχαρίστησαν θερμά τους χορηγούς της παράστασης, το Ξενοδοχείο Κιέριον και την Κλινική Κασταλία, καθώς και τον κύριο Αποστόλου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Κατέστησαν μάλιστα εμένα υπεύθυνο για την ενεργό συμμετοχή του Δήμου προς την κατεύθυνση της στήριξης της προσπάθειας. Είναι το λιγότερο που μπορώ να υποσχεθώ!άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας, Σχόλια


01/04
2021
01/04/2021
12/11
2020
12/11/2020
12/11
2020
12/11/2020

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.