ΆρθραΔήμος Καρδίτσας, ΣχόλιαΟ εκφοβισμός υπάρχει παντού γύρω μας


Ο εκφοβισμός υπάρχει παντού γύρω μας


16/03/2015

Η ιστορία με την ανοχή στο bullying δεν είναι δυστυχώς για κανέναν μας ξένη. Πριν από λίγους μήνες καθώς περίμενα μια παραγγελία στο εξαιρετικό μαγαζί «Για σουβλάκι», ένας γνώριμος από το παρελθόν με έσπρωξε από πίσω και με έβρισε χυδαία. Την ημέρα του περυσινού κυπέλλου ερασιτεχνών, ο ίδιος άνθρωπος προσπάθησε να πέσει επάνω μου καθώς έτρεχε και έκανα στην άκρη. Ήρθε μπροστά μου και εμπρός στους έκπληκτους ανθρώπους που αθλούνταν με έβριζε.

Σήμερα και καθώς η ιστορία του Βαγγέλη τριγυρνούσε στο μυαλό μου με το τέλος του παιχνιδιού της Αναγέννησης, ο Βασίλης Κ. ξεπαρκάροντας νευρικά το αυτοκίνητό του κινήθηκε προς το ποδήλατό μου φωνάζοντας: «που…να, που..να, που θα πας;». Φυσικά δεν απάντησα, απλώς απομακρύνθηκα σκεπτόμενος ότι ειδικά αυτή την ημέρα όφειλε να κάνει ένα διάλειμμα από τους τραμπουκισμούς που εναντίον μου εκδηλώνει τους τελευταίους μήνες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όταν άνθρωποι 40 ετών συμπεριφέρονται έτσι την ημέρα που όλοι μας θρηνούμε το θλιβερό αποτέλεσμα της κορύφωσης των επιθετικών πρακτικών, τι συμβαίνει στις εφηβικές και μεταεφηβικές ηλικίες. Φοβάμαι πραγματικά για τον κόσμο στον οποίο φέρνουμε τα παιδιά μας.

Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και για να πω την αλήθεια δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να σταματήσουν να συμβαίνουν. Θεωρώ ότι ως γονείς θα είμαστε μόνιμα καταδικασμένοι να ζούμε με τον φόβο. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο από δέκα οικονομικές κρίσεις μαζί!

ΥΓ: Η τελευταία γραμμή άμυνας των ανθρώπων που προσπαθούν να εκφοβίσουν είναι η ύπαρξη μιας αιτίας. Ο συγκεκριμένος κύριος για παράδειγμα με θεωρεί υπεύθυνο για την απομάκρυνσή του από τη ΔΕΥΑΚ το 2006, αν και δεν είχα καμία σχέση καθώς στα τέλη του 2006 που έληγαν πολλές συμβάσεις στο Δήμο Καρδίτσας δήμαρχος ήταν ακόμη ο αείμνηστος Χρήστος Τέγος. Ο Δομήνικος Βερίλλης ανέλαβε το 2007. Σε κάθε περίπτωση όμως η αναζήτηση μιας αιτιολογικής βάσης των πράξεων αυτών λειτουργεί μόνο ως άλλοθι.άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας, Σχόλια


01/04
2021
01/04/2021
12/11
2020
12/11/2020
12/11
2020
12/11/2020

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.