ΆρθραΕθνικές εκλογέςΕκλογές 6ης Μαΐου : Πράξη ευθύνης για όλους μας


Εκλογές 6ης Μαΐου : Πράξη ευθύνης για όλους μας


27/04/2012

εκλογές 2012

Αισθάνομαι κατ’ αρχήν την ανάγκη, να ευχαριστήσω την ηγεσία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που με επέλεξε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό της. Αποδεχόμενος τη τιμητική πρόταση, τίθεμαι -για άλλη μια φορά- στην κρίση της τοπικής κοινωνίας. Αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια. Πρέπει να υπηρετήσουμε τη δύσκολη πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας, με σκοπό να δώσουμε στο τόπο μας και τους ανθρώπους του ένα καλύτερο και δικαιότερο κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που, με πράξεις και όχι λόγια, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα οράματα των συμπολιτών μας και της νέας γενιάς. Η οποία οφείλει να σπάσει τη σιωπή της.

Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την Καρδίτσα για να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Η κοινωνία της απαιτεί από τους ανθρώπους της γνώσης και των εμπειριών, που ακολουθούν μια αξιοπρόσεκτη επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, να στρατευθούν στην κοινή προσπάθεια της αναβάθμισης των τοπικών δεδομένων.
Ο εφησυχασμός, η αδράνεια και ο ωχαδερφισμός δεν έχουν θέση στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου θα πρέπει να επικρατήσει η γνήσια κοινωνική απαίτηση για προσφορά με σκοπό την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του νομού και των ανθρώπων του.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα πρέπει να εκφρασθεί από ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο που να απαντάει πρακτικά στα προβλήματα της κοινωνίας. Χρειάζεται τις καθαρές και γνήσιες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Δυνάμεις που μέλημά τους είναι να ανατρέψουν το σημερινό απαξιωμένο μοντέλο. Πρέπει να δώσουμε όραμα και προοπτική σ’αυτό τον τόπο. Μια νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά με φρέσκιες ιδέες, με σχέδιο για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Αυτή γενιά καλείται να παίξει ενεργό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να διαμορφώσει προωθημένες αντιλήψεις και καθαρές πολιτικές πρακτικές. Να εφαρμόσει νέες ιδέες. Να κινητοποιήσει τοπικές δράσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες που πρέπει να βελτιώσουν τη ζωή των συμπολιτών μας.

Πρέπει το προοδευτικό κίνημα να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. Σήμερα νιώθουμε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες μήτρες υποδοχής όλων των νέων ρευμάτων, αντιλήψεων, εξελίξεων και προκλήσεων, σκέψεων και ιδεών που ορίζουν τη νέα εποχή και τις νέες πραγματικότητες. Άνθρωποι όμως με ανοικτούς ορίζοντες και ριζοσπαστικές ιδέες, με γνώση και πολιτικό περιεχόμενο, με ομαδική και συλλογική δουλειά μπορούν να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η εργώδη διαδρομή μου στο δημόσιο χώρο, κυρίως σε θέσεις της αυτοδιοίκησης, μου δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας για ένα διαφορετικό πολιτικό «γίγνεσθαι» στην Ελλάδα, το νομό, τη νεολαία και τους συμπολίτες μου. Το νέο ήθος, η αναθεσμοποίηση, η ελληνική ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία του μέλλοντος, οι νέες δομές του πολιτιστικού, πολιτικού, διοικητικού, οικονομικού και κοινωνικού μηχανισμού, αποτελούν τα θεμελιακά ζητούμενα μιας νέας εποχής. Απαιτείται λοιπόν ένα ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό για την υλοποίησή τους.άλλα άρθρα στην κατηγορία Εθνικές εκλογές


16/08
2012
16/08/2012
03/05
2012
03/05/2012
27/04
2012
27/04/2012

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.