ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΑνοχύρωτη πόλη


Ανοχύρωτη πόλη


19/09/2012

δήμος καρδίτσας
δήμος καρδίτσας

Στο δρόμο που συνδέει το «Παλέρμο» με την είσοδο-έξοδο της περιοχής «Καροπλεσίτικα» και προς την πλευρά του Σιδηροδρομικού Σταθμού, συναντά κανείς ένα θέαμα που δύσκολα πιστέυει. Για δέκα περίπου μέτρα κατά μήκος του ρέματος, το οποίο κατά τα άλλα έχει διατηρηθεί πολύ καθαρό από τους κατοίκους της περιοχής μιας και πέρα από
τη χρηστικότητα του έχει πολύ όμορφη βλάστηση, έχει αποτεθεί ένας τεράστιος όγκος από μπάζα.

δήμος καρδίτσας

Επειδή πλέον μας είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε τη διεστραμμένη σκέψη ορισμένων, δε θα θέλαμε να υποθέσουμε ότι αυτό έγινε με σκοπό την περαιτέρω «αξιοποίηση» του συγκεκριμένου χώρου αλλά ότι κάποιος ασυνείδητος βρήκε ένα ακόμη εύκολο μέρος για να ξεφορτωθεί τα άχρηστα οικοδομικά υλικά. Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια αυτή δε θα πρέπει απλά να χαρακτηριστεί καταδικαστέα και το θέμα να λήξει εδώ αλλά θα δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής εφόσον εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι η απόρριψη του τεράστιου αυτού όγκου των οικοδομικών υλικών δε μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον καθένα μας αλλά από συγκεκριμένους ανθρώπους που κατέχουν και χρησιμοποιούν ανάλογο τεχνικό εξοπλισμό. Η δημοτική αρχή πρέπει να ενδιαφερθεί να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος αυτής της ενέργειας ώστε να τον εξαναγκάσει σε αποκατάσταση, να του επιβάλλει πρόστιμο και να τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει παράλληλα τις ποινικές ευθύνες της πράξης του. Εάν δε συμβούνε αυτά και η δημοτική αρχή αδρανήσει θα πρέπει να περιμένει περισσότερο επιθετικές προς την πόλη ενέργειες επιφυλάσσοντας για την πλευρά της το ρόλο του θεατή των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η πόλη πλέον φαντάζει ανοχύρωτη. Όταν στην Ευρώπη θεωρείται αδιανόητη πράξη η ρίψη ενός σκουπιδιού ή η ανάρτηση μιας αφίσας, στην Καρδίτσα θεωρούμε φυσιολογικό το να έρχονται φορτηγά και να μας μπαζώνουν τα ρέματα. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, για την πλήρωση του ρέματος αυτού απαιτήθηκαν τουλάχιστον τρία φορτηγά μπάζα. Προτού οι συνειδήσεις γίνουν περισσότερο ελαστικές θα πρέπει να απαιτήσουμε ένα τέρμα όχι μόνο σε τέτοιας έκτασης ενέργειες αλλά σε κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει τον τόπο και την ποιότητα ζωής που οφείλουμε καθημερινά να διεκδικούμε. Με τρόπο ενεργητικό, αποτρεπτικό προς τέτοιες ενέργειες.

Τον παλμό οφείλει να δώσει η δημοτική αρχή. Με πιο συχνές επιθεωρήσεις, υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας με τους πολίτες, συνεχείς επαφές με δίκτυα ακτιβιστών και φυσιολατρών που υπάρχουν στην πόλη μας και άλλες παρόμοιες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί ευαισθητοποίηση και τα φαινόμενα αυτά να καταγγέλονται άμεσα. Δε γωρίζουμε καν τις ημέρες που έχουν περάσει από αυτό το γεγονός και την όρεξη που έχει ανοίξει στον ιδιώτη η μη δραστηριοποίηση των αρχών. Απαιτούνται λοιπόν ενέργειες που στο κάτω-κάτω δεν έχουν οικονομικό κόστος. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Γιάννης Γεννάδιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσαςάλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


27/04
2019
27/04/2019
25/04
2019
25/04/2019
23/04
2019
23/04/2019

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.