ΆρθραΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΚακό ξεκίνημα για την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου


Κακό ξεκίνημα για την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου


14/02/2022

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» καταγγέλλουμε την ανοίκεια συμπεριφορά της πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία δε μας παραχώρησε – ως όφειλε – το δικαίωμα να τοποθετηθούμε επί της πρότασης ψηφίσματος που καταθέσαμε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η νέα πρόεδρος επικαλέστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή νωρίτερα είχε προταθεί η σύσταση τριμελούς επιτροπής με τη σχετική αρμοδιότητα. Η δικαιολογία όμως αυτή αποτελεί «πρόφαση εν αμαρτίαις» εφόσον αναλογιστεί κάποιος τα όσα συνέβησαν. Η κατάθεση του ψηφίσματος από πλευράς μας αποτέλεσε το έναυσμα για ένα παραλήρημα εναντίον της αντιπολίτευσης από πλευράς του Περιφερειάρχη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μόνο ο ίδιος στηρίζει τους αγρότες εφόσον κάνει έργα, ενώ εμείς όχι. Η διοίκηση της περιφέρειας δηλαδή εγκάλεσε την αντιπολίτευση ότι δεν πραγματοποιεί έργα για τους αγρότες! Ασχολίαστο, εφόσον η διοίκηση χειρίζεται το σύνολο των πόρων, όχι η αντιπολίτευση. Η λήξη των ασυναρτησιών που στωικά υπομείναμε συνοδεύτηκε από την εγκατάλειψη των εδράνων από τα στελέχη της διοίκησης, καθώς η πρόεδρος όχι μόνο αρνήθηκε να μας δώσει τον λόγο για το ψήφισμα που εμείς καταθέσαμε αλλά αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση της δίχως να σημάνει το τέλος της συνεδρίασης.

Θεωρούμε πως τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του ρόλου της ως προέδρου του σώματος, υποβαθμίζουν την ίδια τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρέπει να είναι απολύτως καταδικαστέες από όλους όσους επιζητούν μια δημοκρατική λειτουργία των αιρετών αντιπροσωπευτικών οργάνων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας επιβάλουν στον οικοδεσπότη μιας συνεδρίασης να περιμένει την έξοδο όλων των μελών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να κλείσει τη συνεδρίαση δίχως να δώσει την αίσθηση της αποβολής σε κανένα συμμετέχοντα. Και φυσικά να ορίσει το κλείσιμο της συνεδρίασης. Ψιλά γράμματα για τα μέλη μιας διοίκησης που σηκώθηκαν κι έφυγαν από τη συνεδρίαση για να μη μας ακούσουν, δίνοντας προφανώς σε κάποιον υπάλληλο την εντολή να κλείσει την πλατφόρμα της συνεδρίασης όταν αντιλήφθηκαν το ατόπημά τους, προβαίνοντας σε ένα χειρότερο.

Η καθεστωτική συμπεριφορά της διοίκησης δεν πρέπει να παρασύρει το προεδρείο σε μια αντίστοιχη συμπεριφορά. Είμαστε μάλιστα βέβαιοι ότι η πρόεδρος αιφνιδιάστηκε και η ίδια από το αψυχολόγητο ξέσπασμα του Περιφερειάρχη απέναντι στο ψήφισμα και στο σύνολο της αντιπολίτευσης, καθώς η συνεδρίαση μέχρι εκείνη τη στιγμή κυλούσε ομαλά. Θα ήταν όμως χρήσιμο στο μέλλον αντί να πασχίζει ώστε να δίνει διαπιστευτήρια «σκληράδας» στη διοίκηση, να προσπαθήσει να καθιερώσει έναν τόνο συνεργασίας, ακόμη και μέσα από τις διαφωνίες μας, καθώς και να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί πρόεδρο του συνόλου του Σώματος του Π.Σ. και όχι τον εκπρόσωπο τύπου του Περιφερειάρχη.άλλα άρθρα στην κατηγορία Περιφέρεια Θεσσαλίας


11/02
2022
11/02/2022
08/02
2022
08/02/2022
08/02
2022
08/02/2022

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.