Βιογραφικό


O Γιάννης Γεννάδιος γεννήθηκε το 1975 και κατάγεται από το Καππά Καρδίτσας. Ολοκληρώνοντας τις μαθητικές του σπουδές στο Τρίτο Λύκειο Καρδίτσας, συνέχισε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Χημείας, καθώς και μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ, εκλεγμένος πάντοτε με τα ψηφοδέλτια της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης.

Μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (ΣΕΜ) ως έφεδρος αξιωματικός.

Μέχρι το 2008 εργάστηκε στην πόλη της Καρδίτσας ως Φροντιστής, ενώ από το 2009 ανήκει στο δυναμικό της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποτελεί Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καρδίτσας από το 2007 έως σήμερα. Στις εκλογές του 2006 εκλέχθηκε στο Δήμο Καρδίτσας με το συνδυασμό «Δημοτική Ανανέωση». Αντιμετώπισε για πρώτη φορά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κυρίως ως πρόεδρος της Δημοτικής Αναπτυξιακής Μελετητικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΔΗΑΜΕΚ), αντιπρόεδρος των Εργαστηρίων Τέχνης, αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας.

Το 2009 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (2009-2010), καθώς και του οργανισμού ΚΑΠΗ Καρδίτσας (2009-2010).

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε (2ος κατά σειρά σταυρών προτίμησης) Δημοτικός Σύμβουλος στον Καλλικράτειο Δήμο Καρδίτσας. Από τη θέση της αντιπολίτευσης πλέον υπηρέτησε τόσο στα καθήκοντα του ελέγχου της δημοτικής αρχής όσο και στη θέση του Αντιπροέδρου και έπειτα του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στις εκλογές του 2014 εκλέχθηκε (ως πρώτος κατά σειρά σταυρών προτίμησης) στον Δήμο Καρδίτσας με τον Συνδυασμό «Προοδευτική Συμμαχία». Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017 υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας, καθώς και κατά τόπο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλιφωνίου.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιστημονική του δράση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς αποτέλεσε μέλος της 7ης και 8ης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του κορυφαίου οργάνου ενός φορέα που κατέχει ρόλο Συμβούλου του Κράτους σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, τη Βιομηχανία και το Περιβάλλον. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τη Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών και την Εξειδίκευση της Διδασκαλίας τους (πρόγραμμα ΚΦΕ του ΕΑΠ).

Αυτή την εποχή ολοκληρώνει την εκπόνηση του δεύτερου Μεταπτυχιακού Τίτλου συγγράφοντας Διπλωματική Διατριβή για το πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής (ΕΚΠ)» του ΕΑΠ.

Το 2009 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ» του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, όπου και πιστοποιήθηκε ως Τεχνικός Ασφαλείας.

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ελένη Πλατογιάννη που κατάγεται από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας, με την οποία έχουν δυο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Ηλία.

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.