ΆρθραΔημοτική Ανανέωση - Δήμος ΚαρδίτσαςΗ λειτουργία του Οινοποιείου πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα


Η λειτουργία του Οινοποιείου πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα


23/08/2013

Tο Οινοποιείο της ΕΑΣΚ εδώ και πολλά χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών καθώς και του μεγάλου ποσοστού των αμπελοκαλλιεργητών του Νομού Καρδίτσας. Αποτελεί μια από τις ελάχιστες κερδοφόρες δραστηριότητες της Ένωσης καθώς έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις έννοιες της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

Όπως είναι γνωστό, η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣΚ που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Ιουνίου, οδήγησε το Οινοποιείο ουσιαστικά σε παύση της λειτουργίας του, καθώς η απόφασή της έθεσε την Ένωση υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Η ανησυχία που αρχικά προκλήθηκε, όχι μόνο στις τάξεις των αμπελουργών αλλά και στους συναφείς κλάδους όπως είναι η εστίαση, έχει παραχωρήσει τη θέση της στην τεράστια αγωνία. Ο τρύγος ξεκινά με το Οινοποιείο κλειστό. Την αγωνία αρχίζει να διαδέχεται η απόγνωση. Η πλέον επιτυχημένη δραστηριότητα της Ένωσης παύεται δημιουργώντας ένα οξύ οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Οι συνέπειες πολλές και δυσάρεστες. Η πρώιμη σοδειά αν δεν έχει ήδη καταστραφεί στο σύνολό της, κινδυνεύει. Οι κόποι μιας χρονιάς κινδυνεύουν να χαθούν. Το οικονομικό αδιέξοδο των αμπελουργών βρίσκεται προ των πυλών.

Παράλληλα δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα το ήδη λαβωμένο κύρος της άλλοτε πανίσχυρης Ένωσης, καθιστώντας τη μελλοντική της θέση περισσότερο ευάλωτη.

Έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει με τη βοήθεια όλων των φορέων να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση της βούλησής όχι μόνο του αγροτικού κόσμου αλλά του συνόλου του Νομού μας: τη διαφύλαξη της λειτουργίας του Οινοποιείου με το άμεσο άνοιγμά του.

Το Οινοποιείο αποτελεί περιουσία του αγροτικού κόσμου του Νομού μας. Πρέπει ως εκ τούτου να προστατευτεί ο οικονομικός και κοινωνικός ρόλος που αυτό επιτελεί. Πρέπει να συνεχιστεί η διάθεση των προϊόντων του στην αγορά και η απορρόφηση των σταφυλιών από τους αμπελουργούς.

Καλό θα ήταν αυτό να συμβεί υπό την εποπτεία της διοίκησης, η οποία όμως εάν επιμένει να δηλώνει αδυναμία θα πρέπει να εκχωρήσει τη λειτουργία του στην ευθύνη του παραγωγικού συνεταιρισμού των αμπελουργών. Σε κάθε περίπτωση οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι το τίμημα της μη λειτουργίας του Οινοποιείου θα επιφέρει οδυνηρές συνέπειες για το Νομό μας.

Δομήνικος Βερίλλης
Γιάννης Γεννάδιος
Δώρα Καρκαλέτση
Γιάννης Ντελλής
Δημήτρης Ντούρλιας
Βασίλης Σουφλάκοςάλλα άρθρα στην κατηγορία Δημοτική Ανανέωση - Δήμος Καρδίτσας


28/08
2013
28/08/2013
23/08
2013
23/08/2013
14/06
2013
14/06/2013

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.