ΆρθραΔήμος ΚαρδίτσαςΗ μετατροπή της τελετής ορκωμοσίας σε προεκλογική συγκέντρωση του κ. [...]


Η μετατροπή της τελετής ορκωμοσίας σε προεκλογική συγκέντρωση του κ. Τσιάκου


28/12/2023

Η πρωτοφανής αλλοίωση ενός θεσμού ιερού για τη δημοκρατία

Εδώ και δύο ημέρες κυκλοφορεί ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Τσιάκος να παραληρεί εναντίον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ξεσπάμε σε χειροκροτήματα ακούγοντας τις ασυναρτησίες του. Και όλα αυτά σε μια ιερή για τη δημοκρατία τελετή· στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών του Δήμου Καρδίτσας. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αρκεί να τονίσω ότι πρόκειται για μια ακόμα αθλιότητα της διοίκησης του Δήμου Καρδίτσας. Αθλιότητα αντάξια των προσδοκιών που έχει επάξια καλλιεργήσει η διοίκηση του δήμου.

Προσωπικά συμμετείχα για πέμπτη φορά σε τελετή ορκωμοσίας. Έχω ορκιστεί στο παρελθόν τρεις φορές ως δημοτικός σύμβουλος και μια ως περιφερειακός. Αυτό που αντιμετώπισα όμως την Τετάρτη (27/12) δεν είχε προηγούμενο. Είθισται στις τελετές αυτές οι επικεφαλής να δείχνουν ένα καλό πρόσωπο, επιχειρώντας να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες για μια θητεία εντός ενός καλού κλίματος. Στο πνεύμα αυτό, οι προηγούμενοι δήμαρχοι και ο προηγούμενος περιφερειάρχης κατέβαλαν αξιόλογες προσπάθειες ενότητας, είτε τις εννοούσαν κατά 100%, είτε όχι. Σημασία έχει ότι κατέβαλαν προσπάθειες ενότητας σε τελετές με ιδιαίτερη σημειολογία.

Αντιθέτως, στη φετινή τελετή, ο δήμαρχος μετέτρεψε το βήμα σε μια ευκαιρία να εκδικηθεί την αντιπολίτευση για την προεκλογική περίοδο. Είναι η πρώτη φορά που από βήματος τέτοιας τελετής ακούγονται τα εξής: «Υπήρχαν και άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να επενδύσουν στην τοξικότητα, στη συκοφαντία, νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσουν πολιτικά οφέλη. Βέβαια, ο κόσμος ο οποίος έχει πάντα ορθότητα στην κρίση του, τους έβαλε στην άκρη για το καλό του τόπου». Σε ένα βίντεο μάλιστα που κυκλοφορεί ως προϊόν μοντάζ φαίνομαι να χειροκροτώ, πράγμα αδύνατον καθώς αιφνιδιασμένος από την επίδειξη ψευτοπαλικαριάς του κ. Τσιάκου έκανα ένα post στο facebook. Και θα ήταν αδύνατο να χειροκροτήσω ενέργειας τόσο άθλιας ποιότητας.

Εάν βέβαια το βίντεο δεν είχε αλλοιωθεί θα αποτυπώνονταν η έκπληξη των εκπροσώπων της Εκκλησίας, οι οποίοι αποσβολωμένοι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την «πολιτική» τοποθέτηση του δημάρχου. Αλήθεια, δεν υπήρξε κάποιος στην αίθουσα να του υποδείξει να σεβαστεί τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και να κρατήσει τις ασυναρτησίες του για τα συμβούλια;

Έπειτα από είκοσι χρόνια στην αυτοδιοίκηση, πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι τον τόνο στο δημοτικό συμβούλιο τον δίνει αποκλειστικά ο δήμαρχος, όπως τον τόνο στο περιφερειακό συμβούλιο δίνει αποκλειστικά ο περιφερειάρχης. Όταν οι επικεφαλής είναι σοβαροί, στοχοπροσηλωμένοι και αποτελεσματικοί τα συμβούλια είναι ήρεμα· όταν οι επικεφαλής εμφανίζουν προκλητικές συμπεριφορές οι συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται από εντάσεις.

Σήμερα είδαμε τις προθέσεις του δημάρχου. Όταν σε μια τελετή που απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας ώστε να μας ενώσει, ο δήμαρχος καθυβρίζει τους δεκάδες συμβούλους της αντιπολίτευσης, αναρωτιόμαστε για τη συμπεριφορά του στο ΔΣ. Όσο για την ουσία αυτών που είπε δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί. Ανοησίες ενός ανθρώπου που αναζητά εναγωνίως χρήματα εφόσον του είπαν οι φίλοι του ότι προεκλογικά είπαμε την αλήθεια: Ο δήμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της ρουσφετολογικής του πολιτικής. Ελπίζουμε κάποιοι στην κυβέρνηση να τον λυπηθούν και να στηρίξουν οικονομικά τον δήμο μας προτού τον απορρυθμίσει ολοσχερώς. Ας κάνει τουλάχιστον αυτό και ας συνεχίσει τις ασυναρτησίες.

Εδώ όμως δε μετράει η ουσία όσων ξεστόμισε αλλά ο συμβολισμός: Σε μια τελετή όπου οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν τα παιδιά τους και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας προσπαθούσαν να μας ενθαρρύνουν να κινούμαστε ως ένα σώμα, ο δήμαρχος δίχασε αγνοώντας τις επιπτώσεις. Αυτό από μόνο του θα τον καθιστούσε ακατάλληλο για αυτή τη θέση, ακόμα και αν αποτελούσε έναν στοιχειωδώς υποφερτό δήμαρχο. Τότε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε την προκλητική έλλειψη ήθους.άλλα άρθρα στην κατηγορία Δήμος Καρδίτσας


18/06
2024
18/06/2024
07/03
2024
07/03/2024
07/10
2023
07/10/2023

προβολή όλων των άρθρων της κατηγορίας

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.