Οι θέσεις μουΕκ βαθέωνΕκ βαθέων


23/03/2014

Όταν δεν είσαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά από το 1993 δεν έχεις περάσει ούτε μια μέρα εκτός πολιτικής, όταν δεν έχεις ως στόχο την πολιτική αλλά την επαγγελματική διαδρομή και όταν οι δημότες σου έχουν αναθέσει τη μέγιστη τιμή των δυο θητειών πριν από τα σαράντα σου χρόνια, έρχεται η ώρα που σκέφτεσαι το εάν πρέπει να αποσυρθείς από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σου.

Τότε αναλογίζεσαι τις περιστάσεις. Ή υπάρχουν εκκρεμότητες και μένεις ή κλείνεις βίαια ένα κύκλο της ζωής σου και αφοσιώνεσαι σε οικογένεια και εργασία. Επάνω στα δύσκολα ιδιωτεύεις.

Από το 2006 ασκώ στο Δήμο μας με θέρμη τα καθήκοντά μου είτε αυτά αφορούν τη διοίκηση, είτε την αντιπολίτευση, με συνεπής στόχους: Τη θεμελίωση μιας σχέσης μεταξύ δημότη και δήμου που στηρίζεται στη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ενημέρωση, την αλληλεγγύη, τη δημόσια διαβούλευση και τελικά στον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ανάγκη τήρησης των στοιχειωδών κανόνων αρμονικής συμβίωσης των μελών της τοπικής κοινωνίας.

Αναλαμβάνοντας τη φθορά που συνεπάγεται η σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις που πάντοτε υπήρχαν αλλά γιγαντώθηκαν κατά τη θητεία της σημερινής διοίκησης, στοχεύω στο τέλος του αιρετού που τάζει κατά περίσταση αντί να δημιουργεί δομές, στην καθιέρωση της διαφάνειας – του μεγαλύτερου θύματος της σημερινής διοίκησης, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, στη βελτίωση της καθαριότητας και στην ορθολογική χρήση των ελεύθερων χώρων.

Για να συμβούν όλα αυτά οφείλουμε να δώσουμε μια ακόμη μάχη σε ένα τοπίο που θυμίζει νεκροταφείο φιλοδοξιών ιδιαίτερα των νέων, στη βάση ενός αταλάντευτου πλαισίου αξιών με κυρίαρχη ιδέα την αρχή των συγκεκριμένων θητειών και όχι τη συνταξιοδότηση από τα δημόσια αξιώματα.

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη

Υπηρετώντας πιστά την αρχή των θητειών και όχι της ατέρμονης παρουσίας, διεκδικώ μια ακόμη φορά τη στήριξή σου, συνδυάζοντας την εμπειρία δύο θητειών με την ορμή που επιτρέπει ακόμη η ηλικία.

Έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως τις ευθύνες που απορρέουν από τη δύναμη της στήριξής σου, αποφασισμένος να πραγματοποιήσω όλα όσα απαιτούνται ώστε να ζήσουμε μαζί τις αλλαγές που ο Δήμος μας έχει ανάγκη, ζητώ να συνδυάσουμε την εντολή σου με το πλαίσιο των αρχών που σταθερά διέπει τη δημόσια παρουσία μου και δεν διαπραγματεύτηκα ποτέ. Ένα πλαίσιο αρχών που μου επέβαλε να ασκήσω καθήκοντα διοίκησης δίχως στίγματα καθώς και να αντιπολιτευτώ με παρρησία τη σημερινή άπραγη και άβουλη διοίκηση.

Το ίδιο πλαίσιο αρχών νιώθω ότι μου επιτρέπει το θάρρος να ζητήσω τη στήριξή σου ώστε να συνεχίσουμε μαζί!

Με εκτίμηση

Γιάννης Γεννάδιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας
άλλα άρθρα στην κατηγορία "Οι θέσεις μου"


06/09
2012
06/09/2012
25/08
2012
25/08/2012
27/04
2012
27/04/2012

προβολή όλων των άρθρων στην κατηγορία

στείλτε μου ένα email

επικοινωνήστε μαζί μου κάνοντας χρήσης της παρακάτω φόρμας.